Казньов: Правителството е напълно мобилизирано

Бернар Казньов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция е мобилизирала на 100 процента силите си за сигурност, включително елитните части, за да се осигури защитата на гражданите по време на предстоящите президентски избори след снощната стрелба в центъра на Париж. Това заяви френския министър-председател Бернар Казньов, цитиран от Ройтрес. След извънредното заседание на Съвета по отбрана Казньов обяви, че всички елитни части са в готовност за изборите да помагат на 50 000 полицаи, които вече са предвидени да дежурят по време на вота.

Правителството е напълно мобилизирано. Не бива да се позволява нищо да попречи на фундаменталния демократичен процес в нашата държава. Не трябва да се поддаваме на страха, заплахата и манипулацията, които са в ръцете на врага, се казва още в изявление на Казньов.

Първият кръг от френските избори ще се проведат тази неделя, а последният етап ще е на 7-и май.

Свързани новини
Марин льо Пен

Марин Льо Пен: Опасността от нови терористични атаки е висока

Кандидатът за президент на Франция на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен заяви пред RFI, че има вероятност за нови атаки в страната преди президентските избори, които ще се проведат в неделя: Не мога да кажа повече, но в този случай се..

публикувано на 21.04.17 в 11:03
Още от категорията

Бойко Борисов: Създаването на европейска мрежа от суперкомпютри ще е от полза за сигурността

Създаването на мрежа от суперкомпютри в Европа може да помогне за сигурността на Европа. Върху тази теза акцентира премиера Бойко Борисов, който участва на форум в София, посветен на създаване на европейски суперкомпютър: "Аз съм доволен от решенията..

публикувано на 19.04.18 в 12:55

От БСП предлагат заплатите и отпуските на представителите на властта да бъдат намалени

БСП внесе в деловодството на парламента предложение за промяна на правилника за организацията и дейността на Народното събрание за намаляване на работните заплати и на отпуските на политическия и административен елит в страната. Лидерът на..

обновено на 19.04.18 в 12:31
Емил Христов

БСП ще искат оставката на зам.-председателя на парламента Емил Христов

Социалистите ще поискат оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов, заради поведението на ГЕРБ по време на вчерашния протест на хората с увреждания и недопускането им в сградата на парламента.  Според БСП това е илюстрация на..

обновено на 19.04.18 в 12:19

Никос Кодзиас: Скопие няма да влезе в НАТО през юни

Гръцкото правителство налага безусловно да се промени македонската конституция, за да се постигне споразумание. Министърът на външните работи Никос Кодзиас, в интервю пред гръцките медии, отхвърли възможността за присъединяването на Скопие към НАТО през..

публикувано на 19.04.18 в 12:02
Арест на демонстрант на протестите в Ереван днес

Десетки арести в седмия ден на протести в Армения

Полицията в арменската столица Ереван задържа десетки демонстранти днес – в седмия ден на големи протести срещу избирането на бившия президент Серж Саркисян за премиер, предаде агенция Франс прес.  Водени от активния опозиционен депутат Никол..

публикувано на 19.04.18 в 10:59

НС ще изслуша министър Павлова за междинните резултати от Българското председателство

Народното събрание ще изслуша утре ресорния министър Лиляна Павлова за резултатите от първата половина на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.  Това решиха депутатите по предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ..

публикувано на 19.04.18 в 10:47

Случващото се в Сирия не е заплаха за страната ни според парламентарно представените партии

Концепцията на сегашните управляващи за промени във въоръжените сили и отразяване не заплахи не е добра.  Това  коментира в предаването "Преди всички"  Николай Радулов . Е кспертът по сигурността  смята,  ч е политиците ни не възприемат..

публикувано на 19.04.18 в 09:28