Росен Плевнелиев притеснен от грешките, допуснати от Румен Радев през последните месециПрезидентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев критикува част от работата на наследника си Румен Радев и назначения от него служебен кабинет. Той каза, че подкрепя Радев, защото иска институцията да успее, но е притеснен от грешките, допуснати от Президентството последните месеци:

Най-голяма от грешките, които видях, е идеята за ограничаване изборни права на българските граждани. Това безспорно ще създаде един голям проблем на българският президент и може да прерасне и в стратегическа грешка, от която аз се надявам той да се предпази.

Служебният кабинет се е справил със задачата да организира избори, каза Плевнелиев, но посочи и грешките в работата:

Случилото се в Министерството на регионалното развитие за мен е скандал от мащаба на "Батко и Братко". Част от чистките в министерствата бяха абсолютно ненужни, на областни управители.
Президентът Радев остави у нас усещането, че имаше постоянен и прекомерен натиск от страна на президентската институция към служебното правителство.


Плевнелиев се надява, че новото правителство ще изпълни целия си мандат: Надявам се да има ясна коалиционна формула, която да бъде обяснена на народа.
Като оценка за Бойко Борисов Росен Плевнелиев заяви: Той има в момента заряд на доверие, но той трябва да носи една отговорност, която дори и досега не му се налагаше да носи. Ще му бъде много по-тежко. В света става изключително турбулентно и трудно. На Балканите също.
print Отпечатай
Още от категорията
Тереза Мей

Тереза Мей: Преговорите за Брекзит ще бъдат трудни

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че преговорите за излизане на страната от ЕС ще бъдат трудни, в отговор на твърдата позиция на европейските лидери за преговорите с Великобритания за Брекзит, предаде Ройтерс. Вчера европейските лидери приеха насоките за преговори с Великобритания   за излизане от блока и предупредиха,..

публикувано на 30.04.17 в 13:42
Гълъб Донев

Гълъб Донев: Създаването на комисия в НС за неизплащането на заплати е стъпка в правилната посока

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев опреди като положителна стъпка създаването на парламентарна комисия, която да анализира проблемите при неизплащане на заплати на работници и служители в различни фирми: Ние имаме законодателство, което гарантира, че на работника и служителя трябва да бъдат изплатени заработените заплати, но..

публикувано на 30.04.17 в 13:15
Деница Златева

Деница Златева: Заварих празен кабинет, оставяме досиета по всички аспекти на Българското председателство на ЕС

За тези три месеца успяхме да създадем такава динамика и публичност на работата, запазихме добрия тон, защото е важно по тема, която е национална, европейска, да не се замеряме с нападки. Имаше закъснения между два и девет месеца по някои от мерките, но бяхме изключително консенсусни, създадохме много добра координация между отделните институции. Това..

публикувано на 30.04.17 в 12:25
Валентин Радев

Валентин Радев: Проблемът не е в изтребителите, а в решението на служебното правителство

Решението за изтребителите е политически въпрос, не е технически. Неудобството, което се получава, идва от това, че се взима от служебно правителство. Това обясни в предаването "Неделя 150" Валентин Радев от ГЕРБ. В коментар на решението за закупуване на нови изтребители от шведската компания „ Грипен “ той отбеляза: Нямаме проблеми със самолета...

публикувано на 30.04.17 в 11:35
Кирил Добрев

Кирил Добрев: Държавата се управлява само от скандали

Не сме спрели Деница Златева . Тя сама взе своето решение. Тя в края на краищата не е крепостен селянин някой да решава вместо нея. Чисто морално не е имала никакви колебания да остане в правителството. Политиката не е фетбол да се трансферираме от един отбор в друг. Жалко за тези, които наистина го правят. Това мнение изрази в предаването..

публикувано на 30.04.17 в 11:20
Тереза Мей

Тереза Мей отхвърли намеренията на първия министър на Шотландия Никола Стърджън за втори референдум за независимост

Британският премиер Тереза Мей отхвърли намеренията на първия министър на Шотландия Никола Стърджън за втори референдум за независимост, ако Шотландската национална партия спечели изборите в Шотландия. Британският премиер отхвърли твърденията на Никола Стържън, че нейната съпротива срещу нов референдум ще стане на „пух и прах“, ако Шотландската..

публикувано на 30.04.17 в 11:13
Христо Иванов

Христо Иванов: Противниците на евромониторинга наричат държава пиенето на кафета по кьошетата

Какво е търсил Сотир Цацаров в ЦУМ? Кой върху кого е оказвал натиск? И двете неща са скандални и повдигат много сериозни въпроси към главния прокурор. Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов : Сашо Дончев застава с лицето и името си зад конкретни твърдения. Този човек може да бъде съден за..

публикувано на 30.04.17 в 11:00