Манолова сезира съда за текст от Кодекса на труда, ощетяващ работника

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционния съд за текст от Кодекса на труда. Става дума за разпоредбата, според която работодателите при финансови затруднения трябва изплащат на своите работници до 60 процента от дължимите възнаграждения.

Според омбудсмана текстът съдържа вътрешно противоречие, защото работникът бива ощетен от своя работодател, а му се гарантира само част от заплатата.

Още от категорията

Полицията задържа мъж, открил стрелба на улица в столицата

Мъж откри стрелба със законно притежаван пистолет на столичната улица "Цветна градина". Мъжът е произвел няколко изстрела, които са рикоширали в сградата на съседната жилищна кооперация. Като по чудо няма ранени при инцидента. Мъжът е задържан по полицията.

публикувано на 18.10.17 в 15:46

Депутати от БСП искат отмяна на решението, с което не беше приета оставката на Делян Добрев

Шейсет и двама депутати от БСП внесоха в Конституционния съд искане за отмяна на решението на Народното събрание, с което не беше приета оставката на народния представител Делян Добрев .  В началото на октомври той заяви, че ще напусне парламента, заради скандала с роднински назначения в Община Хасково и енергийния сектор. Филип Попов от БСП за..

публикувано на 18.10.17 в 15:27

Университетската болница в Стара Загора иска част от задълженията й да бъдат покрити с кредит

Ръководството на университетската болница в Стара Загора е поискало още през август от здравното министерство част от просрочените 15 милиона лева задължения да бъдат покрити с кредит. И до днес обаче не е получен отговор, каза за "Хоризонт" изпълнителният директор на лечебното заведение професор Йовчо Йовчев . През тази година просрочените..

публикувано на 18.10.17 в 15:06

Георги Лозанов: Плурализмът на собствеността на медиите е важен за свободата на словото

Доц. Георги Лозанов коментира пред Олга Добрева проучването за състоянието на медиите през 2017 г.   на Асоциацията на Европейските журналисти в България, според който политическият натиск върху медиите се завръща, а свободата на словото се влошава. Заедно с резултатите от изследването „Журналистика без натиск 4.0“ беше представен и докладът на..

публикувано на 18.10.17 в 14:50

Стотици балони над НДК напомниха за жертвите на рака на гърдата

Стотици балони полетяха над София в памет на загубилите битката с рака на гърдата и в подкрепа на жените, които се борят с тежката болест. Събитието пред НДК се провежда за пета поредна година и е част от информационната и профилактична кампания за борба със заболяването, инициирана от Първа АГ болница „Света София“. Тази година, от общо 9 софийски..

публикувано на 18.10.17 в 14:49

БЛС иска законодателни промени, свързани с изплащането на здравноосигурителни вноски

Българският лекарски съюз поиска законодателни промени, свързани с размера и начина, по който държавата изплаща здравноосигурителни вноски на 9 категории български граждани. След среща с парламентарната група на "Воля" председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев заяви: Ние казваме, че е нормално държавата да изпълнява своите функции относно..

публикувано на 18.10.17 в 14:47
Бисер Петков

Работодателските организации искат оставката на социалния министър

Работодателските организации настояват за оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков . В писмо, адресирано до Петков, от Асоциацията на организациите на българските работодатели подчертават,  че чрез проектобюджета за държавното обществено осигуряване увеличаването на минималната работна заплата до 510 лева и на..

публикувано на 18.10.17 в 14:28