Манолова сезира съда за текст от Кодекса на труда, ощетяващ работника

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционния съд за текст от Кодекса на труда. Става дума за разпоредбата, според която работодателите при финансови затруднения трябва изплащат на своите работници до 60 процента от дължимите възнаграждения.

Според омбудсмана текстът съдържа вътрешно противоречие, защото работникът бива ощетен от своя работодател, а му се гарантира само част от заплатата.

print Отпечатай
Още от категорията

Радиоенциклопедия „Български села с легендарни имена”: Легенди за села със смешни имена

В страната ни има над 5200 населени места - 257 града и близо 5000 села. Голяма част от тях носят уникални имена, а зад всяко наименование има интересна история. Легенди, животни, битки, комични ситуации и странни стечения на обстоятелствата стоят зад населените места с най-странни имена. От Плешивец, през Певците, Торбалъжи, Дупините, Пържиграх… до..

публикувано на 28.06.17 в 10:00

Преглед на чуждестранния печат

Вестниците в Сърбия пишат за приоритетите пред новото правителство на страната. Образованието и дигитализацияга са сред водещите задачи пред новия кабинет в Западната ни съседка, формулирани от бъдещия премиер Ана Бърнабич, пише "Вечерне новости". Тя обещава също да работи за връщане на доверието на обществото в образователната система. Кандидатът за..

публикувано на 28.06.17 в 09:59

Повдигнаха обвинение за едро хулиганство на мъжа, нападнал незрящи туристи в Несебър

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, вече е с повдигнато обвинение за едро хулиганство. Това съобщи БТА, цитирайки прокуратурата в курортния град. Спрямо 21-годишния Тодор Маринов е постановено задържане до 72 часа. Предстои да бъде внесена и разгледана неговата мярка за неотклонение. От прокуратурата в Несебър съобщиха, че до момента мъжът..

публикувано на 28.06.17 в 09:46
Мартин Владимиров

М. Владимиров: Мащабните руски газопреносни проекти са политически мотивирани, икономическата логика е трудно намираема

България е ключова държава за всички мащабни руски газови „потоци“, защото ще бъде най-засегната от построяването им или защото ще бъде заобиколена като транзитна дестинация, или защото ще бъде такава за големи количества руски газ. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Анализаторът Мартин Владимиров от Центъра за..

публикувано на 28.06.17 в 09:25
Дунав мост Видин – Калафат

Спират движението при Дунав мост Видин – Калафат

До 11 часа днес движението при Дунав мост Видин – Калафат ще бъде спряно за всички превозни средства, съобщават от МВР. Причината е техническа профилактика на мостовото съоръжение.

публикувано на 28.06.17 в 09:00

Кметът на Белоградчик: 100% от населението иска отмяна на разкриването на кариери край скалите

Разчитаме на съдействие от медиите, за да бъде отменено разрешителното за разкриване на две кариери в близост до Белоградчишките скали. Смятаме, че законовият път не е спазен при процедурите и не е съобразено, че теренът е в "Натура 2000", а имаме и притеснения за ефектите от добива.  Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" кметът..

публикувано на 28.06.17 в 08:55
Ловеч

Обсъждат на форум в Ловеч инициативите за растеж на ЕС и възможностите по плана "Юнкер"

Представители на местните и регионалните власти от Ловешка и Габровска области ще обсъждат на форум в Ловеч инициативите за растеж на Европейския съюз и възможностите, които предоставя Съюзът чрез така наречения план "Юнкер". Инвестиционната инициатива на ЕС, която започна през 2015 г., предвижда да увеличи работните места и да съживи ключови сектори в..

публикувано на 28.06.17 в 08:45