Работодатели възразиха срещу внесения законодателен пакет от мерки срещу неизплащането на заработени заплати

Снимка: БГНЕС

Две национално представени организации на работодателите възразиха срещу предложенията на КНСБ и националния омбудсман, които целят гарантирано плащане на възнагражденията на работниците.

Въпреки уверенията на Мая Манолова, че предложените мерки са съгласувани с всички институции, включително и с работодателските организации, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците и Асоциацията на индустриалния капитал реагираха остро. 

Според тях, изтеглянето на вземанията на работниците на първо място сред кредиторите заплашва банковата система, а възможността на работниците да започнат процедура по несъстоятелност срещу работодателя при две неизплатени работни заплати може да бъде използвана за насилствено придобиване на работещи предприятия. 

Отказът на достъп до обществени поръчки на фирмите със задължения пък може да доведе до утежняване на финансовото състояние и до фалити.Свързани новини

Манолова сезира съда за текст от Кодекса на труда, ощетяващ работника

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционния съд за текст от Кодекса на труда. Става дума за разпоредбата, според която работодателите при финансови затруднения трябва изплащат на своите работници до 60 процента от дължимите възнаграждения. Според..

публикувано на 21.04.17 в 14:11
Още от категорията
Желяз Андреев на протест в негова защита пред Съдебната палата в София.

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Цялата ситуация е страшно нелепа. Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българските граждани и аз в момента лично го изпитвам на свой гръб. Това каза в предаването "Преди всички" Желяз Андреев, чиято екстрадиция бе поискана от съд..

публикувано на 24.04.18 в 09:06

Пламен Нунев: Футболът да бъде изваден пред скоби при мерките срещу спортното хулиганство

При набелязването на спешните мерки срещу футболния вандализъм трябва да се намери баланс и да няма залитане и много хора несправедливо да останат извън стадионите. Това заяви в предаването "Преди всички" заместник-председателят на парламентарната..

публикувано на 24.04.18 в 08:48

Шипковата къща в Казанлък – разказ в „Моята история“

Може би магии не съществуват. Може би като магия интерпретираме особеното чувство при съприкосновението с нещо специално – спомен, хрумка, любима вещ, странно място. И всеки път, когато попаднем на това особено чувство, се убеждаваме, че магия не е само..

публикувано на 24.04.18 в 08:45

МВнР не разполага с информация за пострадали българи в Торонто

Към момента Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с информация дали са пострадали български граждани при нападението в Торонто , при което загинаха десет души, а 15 бяха ранени, след като мини ван се вряза в хора в оживен централен район..

обновено на 24.04.18 в 08:29
Десислава Иванчева

Георги Георгиев: Институциите се превръщат в мутренски бригади

Гражданско движение „Боец“ ще сезира днес Инспектората към Висшия съдебен съвет, Народното събрание и Министерството на правосъдието с искане да се проверят действията на шефовете на Антикорупционната комисия и на Специализираната прокуратура..

публикувано на 24.04.18 в 07:55

Значителен ръст в премахнати публикации с екстремистко съдържание във Фейсбук

Само за първите три месеца на годината "Фейсбук" отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание, свързани с групировките "Ислямска държава" или "Ал Кайда". Агенция "Ройтерс" уточнява, че..

публикувано на 24.04.18 в 07:54

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Агенцията за борба с градушките открива днес новия сезон с 8600 ракети, разположени на 199 площадки за изстрелване, съобщи в интервю за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" директорът на звеното Ваньо Славеев. Вече е започнала процедура по изграждане..

публикувано на 24.04.18 в 07:48