Работодатели възразиха срещу внесения законодателен пакет от мерки срещу неизплащането на заработени заплати

БГНЕС

Две национално представени организации на работодателите възразиха срещу предложенията на КНСБ и националния омбудсман, които целят гарантирано плащане на възнагражденията на работниците.

Въпреки уверенията на Мая Манолова, че предложените мерки са съгласувани с всички институции, включително и с работодателските организации, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците и Асоциацията на индустриалния капитал реагираха остро. 

Според тях, изтеглянето на вземанията на работниците на първо място сред кредиторите заплашва банковата система, а възможността на работниците да започнат процедура по несъстоятелност срещу работодателя при две неизплатени работни заплати може да бъде използвана за насилствено придобиване на работещи предприятия. 

Отказът на достъп до обществени поръчки на фирмите със задължения пък може да доведе до утежняване на финансовото състояние и до фалити.Свързани новини

Манолова сезира съда за текст от Кодекса на труда, ощетяващ работника

Омбудсманът Мая Манолова сезира Конституционния съд за текст от Кодекса на труда. Става дума за разпоредбата, според която работодателите при финансови затруднения трябва изплащат на своите работници до 60 процента от дължимите възнаграждения. Според..

публикувано на 21.04.17 в 14:11
Още от категорията

България и Румъния се споразумяха за общ стандарт на проверяване на корабите по р. Дунав

Споразумение за общ режим за проверки на корабите по Дунав подписаха в Русе изпълнителният директор на "Морска администрация" кап. Живко Петров и генералният директор на румънската морска администрация кап. Михай Андрей . Според подписаното..

публикувано на 22.02.18 в 20:25
Петьо Иванов

БЕХ подготвя нова емисия от облигации за 500 милиона евро

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов съобщи, че се подготвя нова емисия облигации за 500 милиона евро, с които да бъде покрит стар дълг на Холдинга. БЕХ има облигация, която ноември месец трябва да изплати. Намеренията на..

публикувано на 22.02.18 в 19:45
Генерал-професор Венцислав Мутафчийски се представи пред депутатите.

Новият шеф на ВМА предупреди за липса на офицери-медици

Притеснения за липса на офицери медици в поделенията изрази новият началник на Военномедицинската академия бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски. Генерал проф. Мутафчийски беше представен на депутатите в рамките на новата процедура, гласувана по-рано..

публикувано на 22.02.18 в 19:35

Десетият протест срещу застрояването на Пирин блокира ключови кръстовища в центъра на София

Стотици  природозащитници се събраха пред Народното събрание в София на десети пореден протест срещу застрояването на Пирин. Исканията остават непроменени - протестиращите настояват за отмяна на промените в плана за управление на националния парк "Пирин",..

публикувано на 22.02.18 в 19:20

Трите деца, открити в апартамент в столичния квартал "Люлин", са под полицейска закрила

Полицията продължава да разследва случая, при който в блок в столичния квартал "Люлин" бяха открити три момичета, държани заключени от майка си. Те са поставени под полицейска закрила. Историята стана известна след като 86-годишният дядо..

обновено на 22.02.18 в 18:55

Полицията в Русе проверява сигнал за побой, в който е замесен общински съветник от ГЕРБ

Полицията в Русе проверява сигнал за побой, в който е замесен общинският съветник от ГЕРБ в община Ветово Недялко Христов Йорданов .  Инцидентът е станал около 13 часа днес, в центъра на село Кривня, община Ветово. Според кмета Георги Георгиев..

публикувано на 22.02.18 в 18:42

Стоян Александров е привлечен като обвиняем за упражняване на лихварска дейност

Стоян Александров , бивш финансов министър в правителството на Любен Беров (1992–1994), е привлечен днес като обвиняем за упражняване на банкова дейност без разрешение, съобщиха за "Хоризонт" от Софийската градска прокуратура.   Проверката срещу него е..

обновено на 22.02.18 в 18:35