Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП

| обновено на 22.04.17 в 15:11
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП:

Просто видях, че създавам конфронтация вътре в партията и казах, че е по-добре да се приеме оставката ми и напуснах, каза той.

На въпрос дали има врагове в БСП, Гергов отговори положително:

Разбира се, къде ли нямам врагове. Кой човек няма врагове? Защото  съм силен човек, защото отстоявам позициите си и защото знам какво искам… Има някои неща, които трябва да се казват в прав текст.

Гергов заяви, че няма да напуска БСП и че си е подал оставката от Изпълнителното бюро, за да не създава конфронтация в партията.

В момента е емоция. Вие, какво сега, трябва да ви казвам, че благодарение на моите гласове тя стана председател ли. Полека, лека ще се разберат много истини. Обещавам ви, че следващата седмица ще бъда медиен герой. Нищо не съм посредничил. 41 години съм член на тази партия, не може да има развод. Всъщност не разбирам защо си отивам.  Всичко, което се разиграва тези дни, тези публични изяви е със сериозни цели, сериозни корени и някъде от другаде се натиска копчето. Винаги става въпрос за власт и за пари.


На заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че като опозиция социалистите няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и Обединените патриоти:

Ние сме алтернатива на това управление. В изпълнение на предизборната си програма, от която няма да отстъпим, нито на сантиметър, за разлика от двете предопределящи партии, които направиха тежки компромиси, сериозни отстъпления и грозни пазарлъци в името на властта - спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта.

Нинова подчерта, че БСП ще работи за нов морал на депутатите и ще води политика на отказ от привилегии за политическата класа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна