Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) с ново разочарование в Германия

"Байерн" (Мюнхен)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) завърши 2:2 като домакин срещу "Майнц" в мач от 30-ия кръг на германското футболно първенство. Баварците останаха на върха на класирането със 70 точки, но допуснаха нов разочароващ резултат, след като във вторник отпаднаха драматично на четвъртфиналите на Шампионската лига след продължения срещу "Реал" в Мадрид. РБ "Лайпциг", който е втори в класирането с 61 точки, утре гостува на "Шалке".

Гостите от Майнц поведоха още в третата минута. Боян Къркич пресече подаване на Артуро Видал пред наказателното поле, напредна през центъра, финтира Матс Хумелс и от десетина метра простреля Свен Улрайх, реализирайки първия си гол за сезона след пристигането в "Майнц" от английския "Стоук Сити" през зимата. Баварците изравниха след малко повече от четвърт час игра. При бърза контраатака Франк Рибери изведе в ляво в пеналта Ариен Робен, който с удар от малък ъгъл преодоля вратаря Яник Хут за 1:1. Гостите продължиха да играят добре и пет минути преди почивката получиха дузпа, след като резервата Джошуа Кимих повали Йошинори Муто в наказателното поле. Даниел Брозински беше точен от бялата точка за 2:1. Малко преди почивката Майнц беше близо и до трето попадение, но удар на Левин Йозтунали след разбъркване в наказателното поле беше блокиран пред голлинията.

След почивката гостите се защитаваха добре, но в 73-ата минута Робен намери Тиаго Алкантара пред наказателното поле, испанецът се освободи от играч на съперника и с удар по тревата от границата на пеналта направи 2:2. С точката "Майнц" се изкачи на 13-ото място с 33 пункта, но остана близо до опасната зона.

Нападателят Макс Крузе реализира четири гола и донесе победата на "Вердер" с 4:2 на терена на закъсалия "Инголщад". Домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Дарио Лескано и с попадение от дузпа, но допуснаха обрат. Крузе вкара дузпа в края на първото полувреме, а след това реализира още три пъти след 81-ата минута. С успеха "Вердер"  се изкачи на шестото място с 42 точки. "Инголщад" остана предпоследен с 28 пункта.

"Дармщад" прекъсна серия от 14 поредни загуби като гост и постигна първи успех за сезона на чужд терен след 2:1 срещу "Хамбургер". Айтадж Сулу откри след центриране от корнер в 51-ата минута, а две минути по-късно Феликс Плате удвои. Домакините върнаха едно попадение след автогол на Фабиан Холанд, но това беше всичко. "Дармщад" остава последен с 21 точки и има само теоретични шансове да се спаси, тъй като изостава на 11 точки от място на бараж четири кръга преди края. "Хамбургер" също е в трудна ситуация, като заема 15-ата позиция с 33 точки.

"Айнтрахт" (Франкфурт) вкара три гола в последните 12 минути на мача и стигна до обрат срещу гостуващия "Аугсбург" с 3:1. Джефри Гувелеув вкара още в деветата минута за гостите, но Марко Фабиан изравни с глава в 78-ата, а три минути преди края отново Фабиан вкара за 2:1. Анте Ребич реши всичко в добавеното време.

Попадение на Ведад Ибишевич с глава в 59-ата минута пък донесе успеха на "Херта" с 1:0 срещу гостуващия "Волфсбург". Столичани събраха 46 точки и се утвърдиха на петата позиция. "Волфсбург" е 14-и с 33 точки и продължава борбата си за оцеляване в елита.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна