Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) с важна победа в Мьонхенгладбах

"Борусия" (Дортмунд)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) победи с 3:2 "Борусия" (Мьонхенгладбах) в очаквания с голям интерес мач от 30-ия кръг на германското футболно първенство. С успеха "жълто-черните" си гарантираха и теоретично участие в европейските клубни турнири и през следващия сезон, а също така излязоха на трето място в класирането. Победата за гостите дойде много трудно, а в герой се превърна 21-годишният португалец Рафаел Герейро, който бе точен в 87-мата минута за 3:2.

Гостите от Дортмунд отбелязаха първия гол в 10-ата минута от дузпа чрез Марко Ройс. Повторенията обаче показа, че нарушението на Махмуд Дауд срещи Кришчън Пулишич е извън наказателното поле. Домакините обаче не се уплашиха от гола и изравниха чрез Ларс Щиндъл в 43-тата минута. "Жребчетата" дори поведоха в резултата в 48-мата минута, когато Марсел Шмелцер си отбеляза автогол.

В 57-мата минута в игра се появи голмайсторът на Бундеслигата Пиер-Емерик Обамеянг, който изравни за 2:2 само две минути след това. Така се стигна до 87-мата минута на редовното време, в която Герейро се разписа с глава след центриране на Гонсало Кастро. Неприятните новини за Дортмунд в мача бяха свързани с контузията на Нури Шахин, който бе принудително заменен още в 22-рата минута

В класирането "Борусия" (Дортмунд) заема третото място с 56 точки, докато "Борусия" (Мьонхенгладбах) е на десета позиция с 39 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна