Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: За оградата по българо-турската граница е платено толкова, колкото е изградено

Снимка: БГНЕС
За оградата по българо-турската граница е платено толкова, колкото е изградено. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече твърдението на президента Румен Радев, че на фирмите е плащано за двуредова ограда, а те са я правили на един ред. Борисов обясни, че в началото на строителството оградата наистина е била едноредова, защото са бързали да я построят заради големия бежански натиск:

Знаете, че направихме едноредова, защото тогава натискът беше голям, за да можем да подпрем и да помогнем и на армията, и на полицията. Целта беше максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно полицаите да пазят.

Направиха се огромни пътища, сега като се накичат с термокамерите, джиповете ще могат за минути да отиват и навсякъде да задържат. Просто ние трябваше да свършим съоръжението, сега ако искаме можем да правим и двуредова, и триредова, и бетонна, или такава като в Щатите, за един милиард -  90 километра. Да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция, но явно някой така си е преценил.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна