Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатският имунитет спря делото срещу Веселин Марешки

Снимка: БГНЕС

Окръжен съд – Варна разгледа внесените молби от адвокатите на Веселин Марешки за спиране на съдебното производство срещу него, тъй като е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание и като такъв се ползва от имунитет. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Наказателното дело е образувано срещу двама души. Съдът счита, че не са налице предпоставки за разделянето на производството срещу втория деец и прекрати съдебното производство, след което го изпраща по компетентност на Софийски градски съд.

Междувременно на страницата си във Фейсбук единият от ищците – общинският съветник Костадин Костадинов, написа: Делото срещу Веселин Марешки върви вече трета година. При всички събрани досега доказателства всеки друг обикновен престъпник на негово място отдавна щеше да е осъден и да лежи в затвора. Повече коментари са излишни. Изводите остават за избирателите...

По-късно днес след консултациите на ПГ на ПП "Воля" при президента Румен Радев Марешки подчерта, че партията му е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението.

Ние освен подкрепа на първия етап за едно ново правителство, ще бъдем и един от основните корективи за това дали се спазват предизборните обещания. На консултациите с президента се обединихме около това, че бързи избори веднага, отново биха били пагубни за българската държава, а от там и за българския народ и българския бизнес, каза лидерът на "Воля".

Разговори с тях за участие в изпълнителната власт не са водени, допълни заместник-председателят на новия парламент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна