Шабла се готви за Джулай Морнинг

За поредна година Шабла ще събере почитателите на рок музиката, за да посрещнат с богата програма първото юлско слънце. На сцената на централния плаж на къмпинг „Добруджа“ до Шабла ще свирят известни български групи. Вечерта ще започне с..

публикувано на 26.06.19 в 07:23

Министрите обсъждат създаването на Национален център за безопасно движение по пътищата

Създаването на Национален координационен център за безопасно движение по пътищата ще бъде сред акцентите на заседанието на министрите. За създаването му пръв заговори министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е и вносител на..

публикувано на 26.06.19 в 07:13

Къде няма да има ток на 26 юни?

Ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия оставят без ток няколко части на Варна. Между 8.30 и 16.30 без ток ще са във Виница на улиците „Гларус“, „Черно море“, „Делфин“ и „Албатрос“. От 9 до 5 следобед без ток ще с също и в Аспарухово на..

публикувано на 26.06.19 в 06:24

Поредна акция за събиране на опасни отпадъци във Варна

Мобилен събирателен пункт ще приема за безвъзмездно обезвреждане опасни отпадъци от домакинствата във Варна. Поредната акция ще се проведе в дните от 26-ти до 29-ми юни, когато пунктът ще бъде разположен в определени точки във всеки район на града,..

публикувано на 26.06.19 в 05:53

Корпоративна социална отговорност - най-новата професия у нас

Специалистите по Корпоративно социална отговорност стават все по-важни в съвременните компании. В България 94 на сто от тях са ангажирани с трудови договори, а едва 6 процента изпълняват подобни проекти като свободни професии или като консултански услуги...

публикувано на 25.06.19 в 16:27

ГЕРБ върнаха надвзетите от тях партийни субсидии

Политическа партия ГЕРБ първа възстанови надвзетите средства от партийната си субсидия, съобщиха от пресцентъра на партията. Това се случи днес, след като бяха обнародвани в Държавен вестник промените в Закона за политическите партии и Министерството..

публикувано на 25.06.19 в 15:33

Приходите от синята зона от началото на годината са 1 млн. лева

Един милион лева са приходите от синята зона във Варна от началото на тази година. Това съобщи за Радио Варна директорът на общинското дружество „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. До края на май от почасово паркиране, абонаменти и глоби са..

публикувано на 25.06.19 в 15:17

Добивът на газ в Добруджа може да причини радиоактивно замърсяване

Добивът на природен газ в Добруджа може да доведе до радиоактивно замърсяване, заяви днес по време на редовната сесия на Общинския съвет в Добрич сондажният инженер Огнян Кованджийски. Според него Докладът за оценката на въздействието върху околната..

публикувано на 25.06.19 в 15:03

Новият храм ще отвори врати за 210-ата годишнина от смъртта на Св. Прокопий Варненски

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена света литургия по повод навършването на 209 години от мъченическата смърт на Свети преподобно мъченик Прокопий Варненски. На богослужението присъстваха кметът на града Иван..

публикувано на 25.06.19 в 14:59

Как ще се определят заплатите на медицинския персонал

От 1 юли областните болници в страната ще увеличат заплатите на персонала с между 150 и 250 лева  по нова методика, разработена от Министерството на здравеопазването. Това съобщи във Варна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който се..

публикувано на 25.06.19 в 14:46