Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев“ (Пловдив) е финалист в турнира за Купата на България

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Ботев“ (Пловдив) се класира за финала на турнира за Купата на България по футбол. „Жълто-черните“  завършиха равенство 1:1 срещу „Верея“ в полуфиналната среща – реванш и с общ резултат 2:1 от двата мача ще се бори за трофея.

Първото попадение за „канарчетата“ падна в 35-та минута, след като Антонио Вутов се разписа с глава след добро подаване на Тодор Неделев. Гостите успяха да се върнат в мача в 61-та минута чрез Васил Калоянов, който се отбеляза след центриране от корнер на Педро.

Възпитаниците на Александър Томаш така и не успяха да стигнат до втори гол, който щеше да ги изпрати на финал.

Изключително труден двубой. През целия мач ни беше трудно при статичните положения на противника. Бяхме сковани и имаше голямо напрежение. Чак след гола малко се поотпуснахме. Имаше няколко ситуации на контраатака, които трябваше да ги реализираме, но това е турнирен мач, така че е важно, че се класирахме. В момента не мисля за финала, той е чак след месец. Сега първо искаме да се порадваме, а в неделя ни предстои сериозен мач с Монтана, заяви старши треньорът  на "Ботев" (Пловдив) Николай Киров.

Съперник на „Ботев“ във финала на 24 май ще е победителя от „Лудогорец“ и „Литекс“. Шампионите имат аванс от първата среща от 4 гола.. Реваншът между двата отбора е утре.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна