Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни с ново злато в световната купа, триумфира и в Азербайджан

Снимка: Ulrich Faßbender

Ансамбълът спечели титлата в многобоя на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Теодора Александрова стигнаха до златото със сбор от 36.550 точки. Българките  днес отново се представиха великолепно, изиграха перфектно съчетанието с 3 топки и 2 въжета за което получиха оценка от 18.200 точки.  След вчерашното първо място за изпълнението с пет обръча и високата оценка от 18.350 точки стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Втори остана отборът на Италия. С общ резултат от 35.500 точки (17.500точки за топки и въжета и 18.000 точки за обръчи)„Скуадра адзура“ се окичи със среброто, въпреки допуснатите грешки в днешното състезание. След стабилната игра и в двата състезателни дни третото място и бронзовите медали станаха притежание на петорката от са Украйна – 35.100 точки (17,500точки за топки и въжета и 17,600 точки за обръчи). 

За българките това е втора титла в многобоя на турнир от световната купа. Първите златни медали грациите ни спечелиха на състезанието в Пезаро (Италия).

Утре състезанието започва от нулата с финалите на отделните уреди. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна