Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образувано е производство за разследване смъртта на ученик в Славяново

| обновено на 03.05.17 в 19:40
Снимка: БГНЕС

Осмокласник почина след сбиване в основното училище "Христо Ботев" в град Славяново, област Плевен. Окръжната прокуратура в града е образувала досъдебно производство за изясняване на причините, довели до смъртта на 14-годишно момче, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. 
Конфликтът възниква в час по биология. Не се знае каква е причината, но е последвал бой между двете момчета, при което едното паднало първо на чина, а после на земята, след което настъпила и смъртта му.
Заподозряното лице,15-годишен ученик от училището, е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Нямаме изяснен мотив към настоящия момент, уточни говорителят на Прокуратурата в Плевен Рени Кирилова.
Утре в Славяново с осмокласниците ще се срещнат психолози, посочи началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева:
От Националната мобилна група към МОН за психологическа подкрепа ще дойдат двама психолози, които са подготвени за работа за кризисна интервенция. Те са от формираните регионални центрове, така че те ще бъдат в училището.

Прокуратурата образува досъдебно производство за смърт по непредпазливост. Иззети са записи от камерите в класната стая.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна