Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Тези момичета искат златен медал от Игрите в Токио

Момичетата от ансамбъла са герои, но и героите грешат

Но днес и в ансамбъла, и в индивидуалното, имаше спад в играта. Това не ми дава право да не поздравя Неви за трите златни медала, както и Катрин. Смятам, че много  под нивото си се представи ансамбълът. Може да се каже като извинение, че се натрупа голяма умора и фактът, че някои от нашите съперници спряха отборите си точно поради сгъстения ритъм – всяка седмица да има Световна купа. За мен лично обаче не е оправдание. Вълнението на нашите момичета може да е дошло в повече, но не може да се правят такива грешки на Световна купа. Има още много какво да се работи – и в индивидуалното, и в ансамбъла. Хубавото е, че създадохме невероятна атмосфера и показхаме невероятно израстване в индивидуалното направление, заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след края на световната купа в София.

И вчера, и днес, само една състезатека допусна грешките. Това е нашата капитанка и най-зряла състезателка – Симона Дянкова. Момичетата искаха да се представят много силно, но това са сериозни грешки, които на голямо състезание ще бъдат фатални за класирането. Момичетата ни са уникални. Отборът е страхотен, имаме най-силните композиции в света. Да, допуснахме грешки, но видяхте какво се случи с Русия в Ташкент, с Беларус в Баку, с Италия в Баку. Отборът ни в момента е сочен за най-големия фаворит, но не мога да си изкривя душата. Може би ще ми се разсърдят състезатели и треньори, но това е истината. Моля, да отбележите, че ансамбълът са герои този сезон, но и героите грешат. Те не са машини, нека им отдадем заслуженото, просто мен ме е много яд. Просто смятам, че не трябва да се допускат такива грешки, допълни Раева.

Ще гоним медали на Световното у нас догодина. До тогава момичетата ще са натрупали достатъчно рутина. Нашите златни любими момичета искаха медал от Рио. След ада, през който минаха, бронзовият медал, беше равносилен на златен. Но тези, настоящите, момичета искат златен медал от Токио. Този толкова чакан златен медал, който все още не краси витрината на българската художествена гимнастика, завърши Илиана Раева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна