Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначиха Атанас Добрев и Цветан Димитров за заместник-министри на земеделието

Снимка: БГНЕС

Атанас Добрев и Цветан Димитров са назначени за заместник-министри на земеделието. Очаква се следващата седмица ръководният екип на министерството да бъде допълнен с още двама заместници на министър Румен Порожанов.

Кариерата и на двамата заместник-министри отдавна е свързана със земеделието. Атанас Добрев работи във фонд "Земеделие" от 15 години, като за два месеца през 2014-а, по време на правителството "Орешарски" оглавяваше фонда. Цветан Димитров работи в министерството от 1993-а година и беше заместник-министър и в двете предишни правителства на Бойко БорисовЗа сега той е единственият от екипа на Десислава Танева, който остава на поста си и при новия министър. 

Все още няма официална информация дали заместниците на Порожанов ще бъдат общо четири, както при Танева, или той ще реши да работи с по-малък екип. Няма информация и дали новият министър ще отмени скандалната заповед на предшественика си Христо Бозуков, която изкара на протест фермерите. Заповедта спря новия прием по мерките биоземеделие и агроекология и надеждите на сектора са, че Порожанов ще я отмени.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна