Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: За ГЕРБ е важна единствено властта

| обновено на 14.05.17 в 15:07
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС
В анализа си за актуалната  политическа ситуация Корнелия Нинова заяви, че близо два милиона и половина българи са били подведени от предизборните обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и Обединените патриоти. Пленумът на социалистите днес започна с анализ на новото правителство на ГЕРБ:

Те официално си партнират с националистически партии, които призоваваха за излизане от ЕС и НАТО и днес Европейската народна партия приема това безрезервно.

В предизборната кампания представители на Европейската народна партия, политическото семейство на ГЕРБ определиха нас, БСП като популистка партия.

Тези двойни стандарти показват само едно - не са важни принципите на демокрацията, не са важни европейските ценности, за тях важна е единствено властта.

Нинова предложи Националния съвет да възложи на парламентарната група "БСП за България" да внесе промени в изборното законодателство за въвеждане на мажоритарно-смесена система. Тя заяви  още, че предложението на управляващите за мажоритарен вот и това партиите да получават по един лев субсидия на глас, е внесено от отделни депутати, а не от правителството.


Защото ще се разпадне преди да е заработило. Обединените патриоти не биха го подкрепили, тъй като ще останат извън парламента. Значи едните го внасят, защото знаят, че няма да стане, а другите не го подкрепят, защото ще изпаднат от властта.

Относно решението за номинирането на Мария Габриел за еврокомисар, Нинова каза, че има разминаване между думи и дела на премиера Бойко Борисов:

На думи той търси национално съгласие и е обединител, а на действия парламентът няма никакво значение и принципът е: "Аз решавам, вие изпълнявате."




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна