В Иран се провеждат избори за нов президент

ЕПА/БГНЕС

Иранците избират нов президент. Право на глас имат 55 милиона души. Смята се, че вотът е дуел между сегашния президент Хасан Рохани и основния му опонент Ебрахим Раиси.

56-годишният Раиси е смятан за изгряваща звезда на ислямския режим и продукт на консервативната система, отбелязва Франс прес.

Реформаторите го обвиняват, че поддържа междуполовата дискриминация.

Информацията е на БТА.

Още от категорията

Валентин Радев не смята, че има конфликт между синдикатите и ръководството на МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не смята, че има конфликт между полицейските синдикати и ръководството на МВР. Той каза това по повод писмото на синдикатите в МВР до премиера Бойко Борисов , в което според тях министърът ги е заплашил заради протестите им. Полицейските синдикати възприемат като зле прикрита заплаха изказване..

публикувано на 20.09.17 в 16:58

БСП ще внесе предложение за прекратяване дейността на Комисията по досиетата

Парламентарната група на БСП ще внесе предложение да бъде прекратена дейността на Комисията за досиетата, а документите да се прехвърлят към институт или агенция. Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Красимир Янков . Дали десет години, в които работи тази комисия, не са достатъчни и има ли какво още да бъде обявявано,..

публикувано на 20.09.17 в 16:18

З. Илиева: Барзани, който не е от вчера в политиката, се опитва да лови риба в мътна вода

За понеделник - 25 септември, е насрочен референдумът, на който иракските кюрди трябва да кажат дали искат да се обособят в независима държава. Темата коментира в ефира на "Хоризонт" журналистът Зорница Илиева , като изтъкна, че призивите за непровеждане на допитването идват от различни страни, но с различни мотиви: Против този референдум са..

публикувано на 20.09.17 в 15:53

Австрийският министър на отбраната: Фронтекс не защитава достатъчно добре външните граници на ЕС

Според Австрия балканският маршрут на бежанците към Западна Европа не е затворен и много от тях преминават през територията на Румъния и България на път за Австрия и Германия. Това заяви австрийският министър на отбраната Ханс-Петер Доскоцил в интервю за германския ежедневник „Ди Велт“. От началото на годината в Австрия са пристигнали близо 20..

публикувано на 20.09.17 в 15:20

Депутатите приеха за втори път правила за избор на зам.-председатели на КФН

Депутатите приеха за втори път правила за избор на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). Това се налага заради изтичането на мандата на Ангел Джалъзов и Николай Попов . В края на юли Народното събрание отхвърли предложените от председателя на Комисията Карина Караиванова две кандидатури. Според правилата, ако даден..

публикувано на 20.09.17 в 13:55

Противопоставянето между ГЕРБ и президента – сблъсък на интереси или скриване на истинските проблеми на държавата

Не мисля, че тук става въпрос за противопоставяне между ГЕРБ и президента Радев, по-скоро става въпрос за различни интереси, които се сблъскват в точката на една много голяма обществена поръчка. Това мнение изрази в ефира на "Хоризонт" политическият анализатор Страхил Делийски в коментар по повод разменените реплики между премиера и президента за..

публикувано на 20.09.17 в 13:23

България получи подкрепата и на Полша за членството в Шенген

България получи подкрепата и на Полша за членството си в Шенген. Това стана ясно след срещата между премиерите на двете страни - Бойко Борисов и Беата Шидло . Двамата министър-председатели обсъдиха развитието на двустранните отношения и приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Полският премиер благодари..

обновено на 20.09.17 в 13:16