В Иран се провеждат избори за нов президент

ЕПА/БГНЕС

Иранците избират нов президент. Право на глас имат 55 милиона души. Смята се, че вотът е дуел между сегашния президент Хасан Рохани и основния му опонент Ебрахим Раиси.

56-годишният Раиси е смятан за изгряваща звезда на ислямския режим и продукт на консервативната система, отбелязва Франс прес.

Реформаторите го обвиняват, че поддържа междуполовата дискриминация.

Информацията е на БТА.

Още от категорията

Изграждането на Коридор номер 8 е жизненоважно за района, обяви Борисов пред Заев

Посещението на българската правителствена делегация в Република Македония започна със среща на четири очи между премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев . Промяната в протокола е била по предложение на македонския премиер, а разговорът между двамата е бил във Водочкия манастир край Струмица. Интеграцията на Западните Балкани не е рискова за Европа..

обновено на 23.11.17 в 15:08

Експерти: Много е важно Договорът за добросъседство да бъде ратифициран от Скопие

Д-р Бисер Банчев от Института по балканистика на БАН и д-р Иван Винаров , преподавател в УНСС, коментираха в студиото на "12+3" темата за сближаването на страната ни с Македония. И двамата смятат, че днешното съвместно заседание на българското и македонското правителство е символично и представлява поредна стъпка към все по-добри взаимоотношения...

публикувано на 23.11.17 в 13:56

България активизира усилията си за признаване на българско национално малцинство и в Република Косово

България активизира усилията си за признаване на българско национално малцинство и в Република Косово, съобщи в интервю за "Хоризонт" и "12+3" председателят на Държавната агенция на българите в чужбина Петър Харалампиев . Според него след историческия успех по признаване на българско малцинство в Албания преди близо месец, съвсем скоро това може..

публикувано на 23.11.17 в 13:02

БСП поиска анкетна комисия, която да проверява Националната програма за саниране

БСП поиска да бъде създадена анкетна комисия, която да проверява Националната програма за саниране. Проектът за решение е внесен днес в деловодството на парламента, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на левицата Жельо Бойчев :  Бихме искали предмета на работа на тази комисия, да станат ясни всички обстоятелства, свързани с..

публикувано на 23.11.17 в 12:54

Депутатите от "Воля" напуснаха парламентарната зала в знак на протест срещу Иво Христов от БСП

Депутатите от партия "Воля" напуснаха парламентарната зала в знак на протест срещу Иво Христов от БСП. Лидерът на партия "Воля"  Веселин Марешки  отново настоя депутатът от БСП  Иво Христов  да подаде оставка. Причина за това е изказването му, че 80% от българите са дебили , с което е обидил, по думите на Марешки, българския народ. Партия "Воля" не..

обновено на 23.11.17 в 12:51
Мартин Шулц

Последната възможност за решаване на политическата криза в Германия е в ръцете на Шулц

Политическата криза в Германия продължава, а последната възможност тя да бъде приключена най-скоро е в ръцете на социалдемократическата партия. Днес нейният лидер Мартин Шулц се среща с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер , за да обсъдят евентуални възможни изходи от кризата. Първоначално социалдемократите категорично отказваха всякакви..

публикувано на 23.11.17 в 11:58

Депутатите гласуваха повече правомощия на Главната дирекция "Гранична полиция"

Разширяват се правомощията на Главната дирекция "Гранична полиция", която ще може да осъществява оперативно-издирвателна дейност и разследване на престъпления. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за МВР. Служителите на МВР вече ще могат да оказват съдействие при наблюдение на държавната граница и да задържат нарушителите на граничния..

обновено на 23.11.17 в 11:41