Започват проверки за качеството на предлаганите у нас стоки

Румен Порожанов
Снимка: БГНЕС

От понеделник започват проверки на предлаганите у нас хранителни стоки и дали те са със същото качество като стоките в другите страни от ЕС. 

В списъка с проверяваните храни са шоколади, безалкохолни напитки, плодови сокове, млечни и месни продукти, детски храни. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов:
Това са храни, произведени в Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Дания, Холандия, Франция. Ефективният начин е изграждането на ефикасен метод този проблем да се реши в рамките на един унифициран контрол в рамките на Европейския съюз.
Още от категорията
Мария Габриел

Мария Габриел: България се отличава с висок брой на жените в сферата на информационните и комуникационните технологии

България се отличава с изключително висок брой на жените, не само в информационните и комуникационните технологии, но и в областта на медиите, където заедно с Швеция сме първите две държави в Европа. Това каза еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел в интервю за предаването „Преди всички“ по повод на днешната конференция..

публикувано на 19.06.18 в 09:49
Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Миграционната политика измести реформата в еврозоната от дневния ред на Париж и Берлин

На съвместно заседание на правителствата на Франция и Германия днес двете страни ще търсят сближаване на позициите си по редица въпроси от европейския дневен ред преди срещата на върха на ЕС в края на месеца. След постигнатия вчера временен компромис в германското правителство по миграционната политика акцентът в разговорите днес между Париж и..

публикувано на 19.06.18 в 09:00
Моника Маковей

Маковей: Текстове в директивата за авторското право биха могли да застрашат независимата журналистика

Определени текстове в европейската директива за авторското право биха могли да застрашат независимата журналистика и свободата на изразяване в интернет, заяви в интервю за „Хоризонт“ евродепутатът Моника Маковей. Документът трябва да бъде разгледан днес и гласуван от правната комисия на Европарламента. В гласуването, което се определя като..

публикувано на 19.06.18 в 08:51

Парламентът на Македония обсъжда договора с Гърция за решаване на спора за името

След ратификацията от правителството на подписания в неделя договор за решаване на спора за името между Атина и Скопие днес македонският парламент ще обсъди документа и ще го подложи на гласуване. За приемането на проектозакона е нужно обикновено мнозинство - т.е. повече от половината присъстващи депутати. Това означава, че биха могли да..

публикувано на 19.06.18 в 08:27
Франс Тимерманс

Франс Тимерманс участва във форум за икономическото сближаване на страните от ЕС в София

Политиките по икономическото сближаване на държавите от Европейския съюз ще бъдат обсъдени днес във втория ден от Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на държавите от Европейския съюз, наречена КОСАК. В заседанието ще участва и първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. В основата..

публикувано на 19.06.18 в 08:22

Започва обсъждането на проектозакона за личната помощ за хората с увреждания

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще обсъди внесения от омбудсмана Мая Манолова проект на Закон за личната помощ. В заседанието ще участват и ръководствата на национално представителните организации на бизнеса и синдикатите и родителите на деца и младежи с увреждания, след чиито протести се стигна до подготвянето на..

публикувано на 19.06.18 в 08:01

Пентагонът потвърди, че американско-южнокорейските военни маневри са отменени

Пентагонът потвърди официално, че американско-южнокорейските военни маневри, насрочени за август, са отменени, както обяви миналата седмица президентът Доналд Тръмп, предаде Франс прес. Говорителката на Пентагона Дейна Уайт уточни, че американските въоръжени сили, съгласувано със своя съюзник Южна Корея, са прекратили всякаква подготовка за..

публикувано на 19.06.18 в 04:01