Николай Нанков: Все още няма човек, който да заеме мястото на подалия оставка Павел Тенев

Снимка: БГНЕС

Все още няма човек, който да заеме мястото на заместник-министъра Павел Тенев, който подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав. 


Това каза в кулоарите на парламента регионалният министър Николай Нанков:
Ами аз не съм работил с колегата, за да мога да кажа дали е ценен кадър, но гледайки автобиографията, като професионални качества, аз миля, че той беше наистина прекрасен професионалист. Не, няма още заместник. На мен ми трябва изключително много. Не само на мен в лично качество, а на цялото министерство, тъй като това са много важни ресори.
Още от категорията

Холандия подкрепи Македония за старт на преговори за присъединяване към ЕС

Парламентът на Холандия даде зелена светлина на Македония да започне присъединителни преговори с ЕС, предаде агенция МИА. С решението на парламента се очаква Европейският съвет да гласува „за“ започване на преговори за членство с Македония на срещата на 28 и 29 юни. Същевременно парламентът блокира започването на присъединителни преговори с..

публикувано на 22.06.18 в 17:08
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че на срещата на върха на Алианса през юли се очаква Македония да бъде поканена за преговори за членство в организацията, съобщават македонски медии, цитирани от БГНЕС. „Аз съм оптимист, че ще бъде взето такова решение, и че на референдума в Македония ще има мнозинство в подкрепа на..

публикувано на 22.06.18 в 16:53

Цачева: Спазени са процедурите по преместването на избягалия Борис Иванов в затворническо общежитие

Около 2000 затворници имат право да живеят в общежитие от открит тип и да работят. Това съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева преди конференция, организирана от адвокатската колегия. Тя е категорична, че около половината от тези затворници в момента полагат труд.  По отношение на случая с  Борис Иванов, който избяга от..

обновено на 22.06.18 в 16:17
Проф. Владимир Чуков

Проф. Владимир Чуков: По отношение на мигрантите вероятно ще надделеят предложенията на Макрон

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свика извънредна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и предоставянето на убежище. Тя ще се състои четири дни преди срещата на върха на ЕС и ще бъде насочена към преодоляване на дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията. В интервю за предаването..

публикувано на 22.06.18 в 15:25
Валентин Радев

Валентин Радев е готов на оставка заради избягалия затворник, ако Борисов му я поиска

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не изключи вариант да подаде оставка, ако премиeрът му я поиска, заради новия случай на избягал затворник.  От правосъдното министерство посочиха като възможна причина за инцидента грешка на ръководството на Ловешкия затвор.  А главният прокурор се обяви за законодателни промени, за да се предотвратят..

публикувано на 22.06.18 в 15:19

"Дер Шпигел": Германските социалдемократи се подготвят за предсрочни избори

Германската Социалдемократическата партия (СДП), която е коалиционен партньори в новото правителство на канцлера Меркел, е сигнализирала, че започва да се подготвя за предсрочни избори, съобщава в петък списание "Дер Шпигел", но без да цитира по-конкретни източници на тази важна информация. Според "Дер Шпигел", през миналата седмица СДП е..

публикувано на 22.06.18 в 14:48
Говорителката на германското правителство Улрике Демер

Германия: Срещата на ЕС няма да реши мигрантския проблем

Германия обяви днес, че на срещата на върха на ЕС идната седмица няма да бъде намерено решение на мигрантската криза, която разединява общността. Говорителката на правителството в Берлин Улрике Демер подчерта необходимостта от договаряне на „двустранни и многостранни споразумения“ на минисрещата в неделя, която ще бъде посветена именно на..

публикувано на 22.06.18 в 14:10