Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците

Врачанският митрополит Григорий
БТА

Молебен за здраве и благополучие на зрелостниците от училищата във Враца беше отслужен в катедралата в града от Врачанския митрополит Григорий. Той подари икона на всеки от зрелостниците и се обърна към тях с думите:

Който и път за изберете в бъдеще най-важното е да останете честни, отговорни и доблестни хора. Ние ви благославяме! Не скъпете сили, труд и знания, преобразявайте тази свят, за да бъде той по-добър.

Зрелостниците и техните родители казаха, че са приятно изнанадани от тази инициатива на църквата, която се случва за първи път.Още от категорията

Последователи на Дънов ще се включат в почистването на Седемте рилски езера

Десетки последователи на учителя Петър Дънов , които са на лагер на Бялото братство на Седемте рилски езера, се включват доброволно в обявеното за днес голямо почистване на района. Това се прави всяка година преди големия празник на братството, който е на 19 август. Почистването на отпадъци от големия наплив на туристите по Седемте езера е по график...

публикувано на 17.08.17 в 14:17

МВР: Безработни наркозависими мъже най-често извършват уличните грабежи

Безработни наркозависими мъже са най-честите извършители на уличните грабежи у нас, съобщават от МВР. От полицията съветват хората да не оказват съпротива, ако бъдат нападнати, а по най-бързия начин да сигнализират органите на реда. Броени дни след като полицията в София залови 42-годишнит Цветан Петров от Червен бряг, нападал и обирал възрастни жени, от..

публикувано на 17.08.17 в 14:07
Доц. Любомир Киров

Л. Киров: Профилактичните прегледи са на добро ниво, но интересът към тях е слаб

Оттук нататък трябва да се говори за това как все повече хора да минават на профилактични прегледи, каза в предаването "12+3" доц. Любомир Киров , председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари, в коментар по обявените приоритети в здравеопазването. Като подчерта, че у нас се извършва качествена профилактика, но интересът към нея не е голям,..

публикувано на 17.08.17 в 13:28

40 души загинаха след свлачище в Конго

40 души загинаха, след като свлачище премина през рибарско селище на брега на езеро Алберт в североизточната част на Демократична република Конго, предаде Франс прес. Представител на местните власти заяви, че до свличането на земните маси се стигнало след обилни дъждове.

публикувано на 17.08.17 в 13:17

20% от слънчевите очила на пазара не отговарят на изискванията

20% от слънчевите очила, които се предлагат на пазара, не отговарят на изискванията, сочи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. В разгара на летния сезон инспекторите извършиха масови проверки в близо 300 търговски обекта, в това число и в магазини в морските ни курорти. Повечето от проверките са правени извън..

публикувано на 17.08.17 в 13:00

ВАП открила нарушения в общински наредби за шума по морето

Проверка на Върховната административна прокуратурата (ВАП) е установила, че морски общини са удължавали незаконно в наредбите си времето, през което се допуска шум от заведенията. Дотук са установени нарушения в документите, издадени от общините в Шабла, Каварна, Варна и Несебър. Законът за защита от шума в околната среда забранява озвучаването на..

публикувано на 17.08.17 в 12:53

Близо 21 кг тютюн за наргиле без бандерол са задържали митничари в София

Близо 21 килограма тютюн за наргиле без бандерол са задържали митнически служители при проверка на две лица в София, съобщиха от Агенция "Митници". Установено е откъде е закупена нелегалната стока и при проверка в магазин са открити още разфасовки. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 17.08.17 в 12:24