Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците

Врачанският митрополит Григорий
БТА

Молебен за здраве и благополучие на зрелостниците от училищата във Враца беше отслужен в катедралата в града от Врачанския митрополит Григорий. Той подари икона на всеки от зрелостниците и се обърна към тях с думите:

Който и път за изберете в бъдеще най-важното е да останете честни, отговорни и доблестни хора. Ние ви благославяме! Не скъпете сили, труд и знания, преобразявайте тази свят, за да бъде той по-добър.

Зрелостниците и техните родители казаха, че са приятно изнанадани от тази инициатива на църквата, която се случва за първи път.print Отпечатай
Още от категорията

За модернизиране и поддръжка на системата на тел. 112 за три години са нужни 13 млн. лв

Телефон 112 работи нормално, но е имало „временни кратки прекъсвания на системата“, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на критиките, че спешният телефон не работи: Да, той си работи и сега. Няма проблем. Притеснението, че може да се случи поради неподдръжката от фирмата - справяме се, няма да има прекъсване, надявам се..

публикувано на 23.06.17 в 16:55

Сестрите в учебните заведения да получават поне три минимални заплати, настояват от професионалната асоциация

Поне три минимални работни заплати да получават медицинските сестри в училищното и детско здравеопазване настояха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. Те обсъдиха темата на конференция, а Милка Василева , която е председател на асоциацията, коментира: Назряват тежки проблеми от недостиг на медицински персонал. Медицинските..

публикувано на 23.06.17 в 16:47

Проверката за акции от масовата приватизация се прави през инвестиционен посредник, а услугата се заплаща

Единственият начин да проверим дали притежаваме акции от масовата приватизация е чрез инвестиционен посредник, защото   тези компании имат възможност да направят справката в Централния депозитар, където се съхранява цялата информация, обясни финансистът Иван Стойков от портала "Моите пари": Всеки, който иска да потърси инвестиционен..

публикувано на 23.06.17 в 16:46

Службата за заверки и легализации към Дирекция "Консулски отношения" на МВнР вече приема плащания с карти

Службата за заверки и легализации към Дирекция "Консулски отношения" вече приема плащане и с банкови карти за улеснение на гражданите, съобщи Министерството на външните работи. До 2 седмици ПОС терминали ще бъдат инсталирани и в дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина и в тях вече няма да се плаща на ръка. Гишетата за..

публикувано на 23.06.17 в 16:26

Заради преобърнат ТИР в района на Карнобат е затворено движението по АМ "Тракия"

Заради преобърнат ТИР, превозващ скрап, е затворено движението по магистрала "Тракия" от Бургас към София.  Инцидентът е станал в района на Карнобат.  Движението на колите  се отклонява по главния пътя Айтос – Карнобат.

публикувано на 23.06.17 в 16:12

Предстои въвеждането на ПИК и за кадастралните услуги

От следващата седмица започва обучение на нотариуси, служители на общинските служби по земеделие и други експерти, които работят по предоставяне на услугите на кадастъра. Целта е услуги като издаването на удостоверение за наличието или липсата на кадастрална карта за определен имот да отпаднат. Информацията може да се намери безплатно в сайта на..

публикувано на 23.06.17 в 15:54

Сотир Цацаров поиска имунитетите на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов

Заради разследване за рекет главният прокурор поиска имунитета на лидера на "Воля"  Веселин Марешки и на още двама депутати от политическата сила – Пламен Христов и Кръстина Таскова . От прокуратурата не изключиха да се стигне до искането и на други имунитети. Държавното обвинения разполага със свидетелски показания, че през 2011 година Марешки..

обновено на 23.06.17 в 15:29