Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал в отборното и седем финала за българките на европейското първенство в Будапеща

4
Снимка: БФХГ

Националният ни отбор по художествена гимнастика – индивидуално (жени) и ансамбъл (девойки) спечели бронзов медал в отборната надпревара на 33-то европейското първенство, което се провежда в Будапеща (Унгария).

С изключително силна и стабилна игра във втория ден на шампионата българките успяха да изместят от третото място състава на Израел. Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл (девойки) в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова стъпиха на почетната стълбичка, като събраха общ сбор от 10 съчетания - 170.300 точки.

Пред българките са единствено съставите на Русия с резултат от 182.175 точки и на Беларус  със 171.450 точки. Шестицата затварят тимовете на Израел (167.700 точки), Италия (159.825 точки) и Украйна (156.100 точки).

Освен медала, българките влизат и в 7 – ем от 9 – те финала на отделните уреди. Невяна Владинова е с втори резултат на лента, с трети на бухалки, с четвърти на топка и с пети на обръч. Катрин Тасева ще се бори за отличията на обръч (с осма оценка) и на лента (с трети резултат).

При девойките българките са с шесто постижение във финала с пет чифта бухалки.

В многобоя при жените, който на това европейско е само квалификация за шампионата догодина, Невяна Владинова е трета след Александра Солдатова (Русия) и Линой Ашрам (Израел), а  Катрин Тасева  е  седма.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна