Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рома" на точка от "Ювентус", "Наполи" удари лошо "Фиорентина"

„Рома“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Рома" спечели с 5:3 при гостуването си във Верона на "Киево" в среща от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия "А". По два гола за "Рома" вкараха Мохамед Салах (42, 77) и Стефан Ел Шаарави (28, 58), а голмайсторът на Серия "А" Един Джеко (83) оформи крайния резултат. За "Киево" точни бяха Лукас Кастро (15) и Роберто Инглезе (37, 86).

Така "Рома" събра 84 точки и се доближиха на точка от лидера "Ювентус", който днес приема "Кротоне" и при успех ще си осигури шеста поредна титла. "Киево" е 13-и с 43 точки.

Съставът на "Наполи" срази гостуващия "Фиорентина" с 4:1 в среща от предпоследния 37-и кръг на Серия „А” и запазва шансове в битката за второто място, което дава директно място в групите на Шампионската лига. "Рома" има една точка повече в последния кръг приема "Дженоа", а "Наполи" гостува на "Сампдория".

Домакините надиграха тотално „виолетовите” и поведоха още в самото начало с гол на централния защитник Калиду Кулибали (8), който направи добавка след избита от Татаурашу топка при удар с глава на Хамшик. Лоренцо Инсиние (36) удвои преднината на "Наполи", а асистиралият му Дрис Мертенс (57, 64) добави още две попадения след почивката. Между тях словенецът Йосип Иличич (60) се разписа за гостите от Флоренция.

"Наполи" остава трети с 83 точки и една по-малко от втория "Рома", а "Фиорентина" е на седмо място с 59 точки и почти се сбогува шансовете си да играе в Лига Европа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна