Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три българки започват квалификациите на "Ролан Гарос"

Виктория Томова
Снимка: БГНЕС

Жребият за квалификациите на тенис-турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" при жените бе изтеглен. В пресявките ще се включат и три българки. Втората ни ракета Виктория Томова ще дебютира в Париж утре срещу холандката Аранча Рус в първия кръг на квалификациите на "Ролан Гарос". Софиянката спечели миналата година единствения двубой срещу левичарката, която има победа над Ким Клайстерс в турнира от Шлема преди години. На клей в Сегед, Унгария Томова спечели срещу Рус с 6:4, 6:3. При успех на старта Томова ще се изправи срещу победителката от двубоя между рускинята Анна Калинская и германката Антония Лотнер.

Елица Костова започва петото си участие в Париж с мач срещу Кай-Лин Чжан от Китай, която е 179-а в световната ранглиста. Националката ще търси първата си победа в турнира.

Изабелла Шиникова ще стартира срещу 189-ата в света Вероника Кудерметова от Русия. При победа над рускинята Шиникова ще има тежка задача срещу водачката в квалификациите Сара Ерани от Италия, ако тя победи представителката на домакините Сара Каракевич.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна