Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Волфсбург" взе аванс в баража за място в Първа Бундеслига

"Волфсбург"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Волфсбург" победи с 1:0 гостуващия "Айнтрахт" (Брауншвайг) в първия бараж за място в елита на германския футбол. Домакините, които се стремят да останат в първа Бундеслига за 21-и пореден сезон, стигнаха до успеха след спорна дузпа в 35-ата минута. 11-метровият наказателен удар беше отсъден за игра с ръка на Густав Валсвик в наказателното поле, но секунди по-рано Марио Гомес също докосна топката с ръка при овладяването. Именно Гомес беше точен от бялата точка и донесе победата.

Желанието ни беше да постигнем по-убедителен успех. Все пак 1:0 е добър резултат, още повече, че не допуснахме гол като домакин. Но нашите цели са по-високи. В понеделник ни чака тежък мач, коментира наставникът на домакините Андрийс Йонкер.

Гостите от Брауншвайг, които се надяват да се завърнат в елита след 3-годишно отсъствие, пропуснаха най-доброто си положение в средата на първото полувреме, когато Мирко Боланд засече с глава на сантиметри край целта центриране на Кристофър Ниман. В първите минути след почивката домакините имаха два добри шанса да удвоят преднината си, но вратарят Ясмин Фейзич парира ударите на Гомес и на Даниел Дидави.

В последния половин час "Волфсбург" се стараеше повече да мисли за отбраната, за да съхрани аванса си, отколкото да атакува и до нови възможности почти не се стигна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна