Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско с домакинство на кръг от световната купа по сноуборд и през 2018 година

Снимка: БТА

България ще бъде домакин на кръг от световната купа по сноуборд, решението беше взето по време на конгреса на международната федерация по ски в  Порторож (Словения).

Домакин на състезанията от 26 до 28 януари догодина ще е Банско, а стартовете ще са в дисциплините паралелен гигантски слалом и спийдбордъркрос, както при мъжете, така и при жените.

Заради отличните условия, които курортът предлага от ФИС са предложили на Българската федерация по скида организира 10-дневен подготвителен лагер за всички сноубордисти, които ще стартират в Световната купа. От международната централа искат да помогнат на състезателите да се подготвят максимално добре, както за световната купа в Банско, така и за олимпиадата в Пьончанг, която стартира на 9 февруари.

Супер е, че отново ще сме домакини на стартове за Световната купа и ще имам шанс да карам пред родна публика. Ако съм достатъчно добър пак ще ги зарадвам, коментира Радослав Янков, който тази година спечели световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна