Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей: Липсата на сделка за Брекзит е по-добре от лоша сделка

Късно снощи британският премиер Тереза Мей и лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин участваха в задочен телевизионен дебат по Скай Нюз и Канал 4, на който повечето политически наблюдатели дадоха равен резултат.

След изтеглен жребий Джеръми Корбин пръв отговаря на въпроси на публиката, а след това бе интервюиран от журналиста Джеръми Паксман. Той трябваше да отговаря на неудобни въпроси от неговото минало, като връзките му с военизирани ирландски републиканци и контакти с палестинското движение "Хамас". Той обаче се защити с аргумента, че целта му винаги е била да се търси диалог и решение на масата за преговори. Корбин защити миграцията, като изтъкна, че ако хора не са идвали във Великобритания, здравеопазването, образователната система и транспортът са щели да бъдат далеч в по-лошо състояние. Корбин отбеляза, че ако стане премиер, страната ще има сделка за Брекзит. 

Премиерът Тереза Мей отново потвърди, че липсата на сделка е по-добре от лоша сделка. Тя обаче трудно се защити от твърденията, че постоянно променя политиката си, като се започне от това, че е водила кампания за оставане в ЕС, обещавала е, че няма да има предсрочни избори и променяла основни точки от програмата на консерваторите.

Политическият анализатор на Би Би Си Ник Робинсън обобщи накратко, че телевизионното шоу е потвърдило това, което всички знаят – Корбин е уязвим, когато стане дума за миналото му, а Мей е уязвима по политиката на нейната партия за бъдещето.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени