Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори блокираха "Дунав мост 2" заради опашки на ГКПП "Видин - Калафат"

Снимка: Радио ВИДИН

Шофьори на товарни автомобили блокираха за четири часа "Дунав мост 2" при Видин заради опашки на граничния пункт с Румъния. Колоната от чакащи е на изхода от страната, а проверките на граничните служби са на румънска територия. Настояват за намесата на българските власти, за да се ускори преминаването на пункта.

Шофьори твърдят, че на моста за товарни автомобили са отворени само две от трите трасета, които бяха договорени след поредната блокада през януари. Казват, че забавянето е от румънска страна, където се извършват проверките, и настояват за облекчаване на трафика:   

Не може да се кара вече така - 21-ви век, по 9 часа стоим тук. Проблемът е от румънска страна, нашите митничари повече от половин минута с нас не се занимават. Крайно необходимо е вече да се направят два коридора, през които да минават транзитните камиони, тези, които са извън Европейския съюз.

Заради блокадата на моста пристигна и областният управител Албена Георгиева:

Ще се направи в спешен порядък среща между граничните власти, за да се чуят исканията и за да се търсят решения на поставените от тях въпроси.

Ако няма бързо решение, шофьори се заканиха, че отново ще блокират "Дунав мост 2".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна