Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха прокурор от Плевен по обвинение за участие в организирана престъпна група

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Прокурорът от Плевен Димитър Захариев е в бил задържан днес в Столичната съдебна палата по обвинение за участие в организирана престъпна група за рекет.

Подробности около разследването изнесе лично главният прокурор Сотир Цацаров.

Захариев е бил задържан именно в Съдебната палата, където се е явявал като подсъдим по друго дело, което се води срещу него повече от година.

Междувременно въпреки делото и въпреки съмненията към него, той е продължавал да бъде прокурор в Плевен.

Сега са събрани достатъчно доказателства, че той е част от групата на плевенския криминално проявен Камен Балбузанов - Куката, който отскоро е подсъдим за организирана престъпна група в специализираната прокуратура.

Освен Захариев днес в Плевен е бил задържан и служител на дирекция "Охрана" към Министерство на правосъдието, също за участие в организираната престъпна група на Куката.

Отделно Захариев и другият задържан имат обвинения за това, че са заплашвали с убийство свидетели, които са давали показания пред прокуратурата за действията на тази група.

От прокуратурата, главният прокурор и шефът на спецпрокуратурата, бяха категорични, че държавното обвинение ще продължава и занапред да действа по този начин срещу представители на прокуратурата, които нарушават закона.

Главният прокурор се надява, че и прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет ще вземе отношение по случая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна