Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говорителката на Белия дом: Президентът не е лъжец

Снимка: уикипедия
Белият дом отрече предположенията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп, или неговата администрация, са лъгали и клеветили в опит да прекратят разследването за възможни връзки на хора от обкръжението му с Русия.

Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Изказването ѝ идва на фона на изслушването пред сенатската Комисията по разузнаване на бившия директор на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми, който обвини администрацията на президента, че е оклеветила него и службата, която оглавяваше.

Коми заяви още, че президентът Тръмп го е уволнил, за да попречи на разследването на предполагаемите връзки между щаба на Тръмп и Русия по време по време на кандидатпрезидентската кампания.

Самият Тръмп, който по същото време държа реч на религиозна конференция, не пожела да коментира директно изказванията на Коми.

Ще се борим и ще победим, каза президентът. Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни, обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна