Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

В интервю за вестник 24 часа председателят на парламентарната правна комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов заявява, че партията на Борисов ще продължи да се бори за мажоритарен вот. В четвъртък с гласовете на Обединените патриоти, БСП и ДПС депутатите отхвърлиха на първо четене предлаганите от ГЕРБ промени в Изборния кодекс. Пред 24 часа Данаил Кирилов казва още: "Съдебната реформа продължава, въпреки че конкретната ситуация в момента се пресища от кампаниите на кандидати, които гледат да ескалират внушения. Безспорно има прегряване".

"Природата излезе виновна и за жертвите при наводнението в "Аспарухово", коментира от първата си страница вестник Сега. Според БАН незаконното строителство е дори полезно, тъй като е намалило силата на вълната. Всекидневникът припомня, че наводнението във варненския квартал преди 3 години, при което загинаха 13 души, се дължи на "природен феномен". До този циничен извод е стигнало разследването на случая. Така излиза, че местната власт не е отговорна за изсичането на дърветата, незаконното строителство, затлачените дерета, коментира още всекидневникът.

Вестник Труд пише в заглавие за първата си страница: "Симеон Втори празнува 80 сред обич и почит. Трима президенти поздравиха рожденика в двореца "Врана". Изданието обяснява, че българският цар в получил "уникален подарък от президента Румен Радев - сребърен джобен часовник с лика на Фердинанд и герба на Княжество България. Доайенът на династията Сакс-Кобург-Гота принц Андреас пристигна със специален самолет от Германия." Всекидневникът отбелязва още, че "сред гостите е бил и потомъкът на турския султан Маурад Пети Осман Саллахадин Османоглу".

Вестник Телеграф пише по темата: "Пускат марка с образа на Симеон Втори за 80-годишния му юбилей". Всекидневникът обръща внимание и на любопитния факт, че малкият внук Симеон-Хасан е подарил на дядо си е пръстен с Мики Маус.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна