Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси плаща 252 хиляди евро вместо затвор

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокуратурата на Испания се съгласи да замени ефективната присъда на нападателя на „Барселона“ Лионел Меси,  заради доказано укриване на данъци, с финансова глоба, съобщи в. „Марка“. Първоначално присъдата, издадена от съда в Барселона, бе 21 месеца ефективно в затвора за играча и за баща му Хорхе Меси и бе оповестена през юли миналата година. След това защитата на двамата заяви, че ще обжалва наказанието, защото се виждат пропуски и има основания за намаляване, промяна или отмяна на присъдата.

Футболистът и баща му са обвинени в укриването на данъци на стойност почти 4,1 милиона евро. Прокуратурата изнесе данни, според които Меси е укрил данъци в периода 2007-2009 г. На подсъдимата скамейка Меси обяснявал, че именно баща му се е занимавал с личното му счетоводство, а той никога не се е интересувал или изяснявал какви са процедурите.

Обжалването на Меси и баща му обаче не бе спечелено и Върховният испански съд остави присъдата в сила. След това явно прокуратурата е одобрила промяна на присъдата, която гласи, че Меси трябва да плаща по 400 евро за всеки ден, който трябва да прекара зад решетките. При това положение общата сума, която аржентинският футболен гений трябва да плати, възлиза на 252 хиляди евро. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна