Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ иска анкетна комисия в НС да провери защо служебното правителство класира на първо място "Грипен"

| обновено на 25.06.17 в 19:19
Снимка: EPA/BGNES
ГЕРБ иска анкетна комисия в парламента да провери всички факти около решението за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на българската армия, както и защо служебното правителство класира на първо място "Грипен" при преговорите за покупка на бойни самолети.

ГЕРБ и Патриотите искат да се провери има ли скрита информация за това как са били оценявани и класирани фирмите, с които страната ни ще преговаря за покупката на нови изтребители, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Защото ако се стигне до подобен извод, дали това не е висша корупционна схема, която е осъществена от най-високо политическо ниво.

Управляващите искат да се провери дали президента Румен Радев е повлиял върху решението на служебния кабинет, както и дали има нередности при дисквалифицирането на една от фирмите.

Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от открити източници, от медиите, от публикациите, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Искаме да разберем, има ли оказан натиск, допълни Цветанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна