Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данаил Кирилов: Антикорупционният закон ще бъде факт до края на годината

Снимка: БГНЕС
ГЕРБ определи като неверни твърденията на президента и на лидера на БСП, че липсва политическа воля за борба с корупцията.
Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов заяви, че управляващите имат последователна политика в тази сфера, а Антикорупционният закон ще бъде факт до края на годината

В началото на септември законопроектът, окомплектован с всички становища и необходими приложения, включително и за оценка на въздействието, да бъде представен за разглеждане от Министерския съвет, а в средата на септември месец той да влезе в парламента.

Ние следваме графика, така както беше установен по този законопроект от нашия лидер, до края на тази година да имаме надлежно обсъден във всичките законодателни фази и обнародван, Закон за борба с корупцията.

Ще има единен антикорупционен орган, допълни Кирилов:

На база на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, към която да се включат компетенциите и правомощията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, антикорупционния орган БОРКОР, отделите, които са в Сметната палата, за проверка на декларациите.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна