Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специална комисия в БДЖ "Товарни превози" ще изяснява причините за поредния инцидент с влак

| обновено на 27.06.17 в 12:22
Снимка: БГНЕС

Специална комисия в БДЖ "Товарни превози" ще изяснява причините за поредния инцидент с влак, който стана малко преди 3 часа тази нощ при гара Костенец. Забелязано е задимяване в машинното отделение на един от локомотивите на композиция от 22 вагона по направление Пловдив-Волуяк. Директорът на "Ремонт на локомотиви и товарни вагони" в БДЖ Бойко Стоилов каза за "Хоризонт", че не е имало открит огън или пожар, както и че не е имало риск за живота на локомотивната бригада:

Използвани са два пожарогасителя. Същевременно е уведомена пожарната, извикан е пожарен автомобил за всеки случай, пожарникарите са обляли машинното отделение с вода и са охладили намиращите се там агрегати. На този етап нямаме категорична оценка какво се е случило, къде се е получило това задимяване, но при охлаждането на агрегатите е назначена комисия от страна на БДЖ "Товарни превози" за изясняване на причината, довела до този инцидент.

Стоилов обяви още, че в Централното управление на дружеството ще се разглеждат мерките, които ще бъдат предприети заради очакваното увеличение на температурите в следващите дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна