Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради опасения за смени в ръководството лекари от Разградската болница депозираха оставки

| обновено на 28.06.17 в 12:36
Снимка: Марина Бенова

Лекари от почти всички отделения в болницата в Разград депозираха оставки и излязоха на протест заради опасението, че ръководство на лечебното заведение с мажоритарно държавно участие, ще бъде сменено по политически причини. Заради напрежението Министерството на здравеопазването отмени в последния момент насроченото за днес Общо събрание на акционерите и медиците се върнаха на работните си места, като ритъмът на работа навсякъде е нормализиран.

Днес няма да се върнем по работните си места, докато не мине Общото събрание. За да не страдат гражданите на Разград сме осигурили линейки и за всеки спешен случай сме направили договорки със съседни градове, които ги очакват и няма да бъде върнат нито един спешен пациент, посочи един от протестиращите лекари по-рано пред БНР. Протестиращите бяха оповестили също, че ако директорът на лечебното заведение сменен днес, от утре работата на болницата ще бъде блокирана, тъй като половината от лекарите няма да се върнат на работните си места.

Болничният директор д-р Марин Керчев ще разговаря със всеки от медиците по повод депозираните оставки, които няма да бъдат подписани. Най-вероятно отложеното Общо събрание на акционерите ще се проведе на резервната дата - 14 юли. Дотогава сегашното ръководство остава и няма напрежение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна