Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ спират временно достъпа на граждани от шест държави, както и програмата за бежанци

Снимка: БГНЕС

В Съединените щати от днес частично влиза в сила спорният миграционен указ на Доналд Тръмп, който забранява временно влизането в страната на граждани на шест държави. Спира се, също временно, програмата за бежанци. 

Новите мерки за сигурност могат да доведат до отмяна на забраната да се пренасят по-едри електронни устройства на борда на летящите до САЩ самолети. Тези мерки засега действат само спрямо някои страни от Близкия изток и Северна Африка.
Американското министерство на вътрешната сигурност поиска от авиопревозвачите по света да засилят мерките за сигурност на международните полети към Съединените щати. В противен случай може да бъде наложена пълна забрана за внасяне на електронни устройства в самолетите, съобщи Асошиейтед прес. 
Спазването на новите правила може да доведе до отмяна на забраната за лаптопи и други големи електроники в пътническите салони, която бе въведена за авиокомпании, извършващи полети от 10 летища в Близкия изток и Северна Африка до Щатите. По този начин може да се предотврати и обсъжданото включване на полетите от Европа до Съединените щати в забраната. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна