Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мей се среща днес "на четири очи" с Тръмп на срещата на Г-20 в Хамбург

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес британският премиер Тереза Мей ще се срещне "на четири очи" с американския президент Доналд Тръмп на срещата на Г-20 в Хамбург. Очаква се тя да му каже, че Великобритания продължава да подкрепя Парижкото споразумение за климатичните промени.

Акцент на срещата в Хамбург по всяка вероятност ще бъде въпросът за Северна Корея. Официалните лица не коментираха какви точно ще бъдат темите на разговора между двамата лидери, но се предполага, че Тереза Мей ще обяви, че Лондон подкрепя твърдо Парижкото споразумение за климатичните промени, след като Съединените щати се оттеглиха от него. Тереза Мей бе критикувана, че не подписа протестно писмо от европейските лидери, осъждащи хода на Доналд Тръмп.

Срещата в Хамбург идва седмица преди планираното държавно посещение на Доналд Тръмп във Великобритания, което бе отложено заради съпротивата на много депутати и опасенията за масови протести. Близки до правителството източници твърдят, че в телефонен разговор Тръмп е информирал Мей, че не би желал да посети Великобритания, ако не се радва на подкрепата на британското обществено мнение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна