Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Днешната преса отделя внимание на подпаления кран при паметника пред НДК. "Партизанска война", пише  "24 часа" за съботния палежа, който "отлага работата по премахването на монумента "1300 години България" минимум със седмица", уточняват от "Капитал".  "От фигурите към момента остава само "Скърбящата майка". Другите са свалени", пояснява "Сега". "При инцидента няма пострадали, информира вестник "Земя". "Никой не зърнал пироманите", допълва "Монитор",  запалили крана " с два буркана коктейл "Молотов", подчертава "Телеграф". Под заглавие "Епопея на разрухата" на страниците на "Дума" четем коментар на тема  "какво пречи паметникът и военният мемориал да станат един комплекс".  

"Скъпо месо, евтини колбаси!" - с това заглавие вестник "Труд"  публикува на първата си страница данни на Комисията за стокови борси и тържища, които разкриват парадокси на българския пазар за храни. При пилешкото месо е обратното - то поевтинява, а кренвиршите от него поскъпват, допълва изданието. 

Преди самолетите да сменим руските си радари, призовава бившият президент Росен Плевнелиев в интервю за  "24 часа". Според експрезидента, дори Албания направила в този ред превъоръжаването, а също и Румъния. 
Борисов обеща през 2018 г. 4 ленти път от Бургас към Слънчев бряг, информира още часовият вестник. Проблем са обжалванията на фирмите, като "с жалба за 10 лева забавят ремонтите с 1,5 - 2 години, казва премиерът" на страниците на "Стандарт".

НКЖИ обяви поръчка за 1 млрд. лв за жп линията Елин Пелин - Костенец, съобщава "Капитал"  за един от най-сложните и скъпи ж.п. проекти в България. 

ГДБОП вече може да шпионира "Вайбър", "Фейсбук" и "Скайп", предупреждава вестник "Сега", като уточнява, че специалният софтуер е купен с обществена поръчка.

Пациенти или техните близки "бият по двама лекари на ден", алармира "Телеграф". Изданието се позовава на статистика на Българския лекарски съюз за последните три години. На страниците на изданието четем и за побоя, нанесен от роми над ученик заради цигара. "18-годишният Александър от русенския град Бяла е в кома след удар с бутилка в главата", допълва "Земя". 

Закриват още 20 училища заради липса на деца по искане на общините, четем на първа страница на вестник "Дума". МОН ще обяви след 11 септември колко ученици отпадат от образованието след 7 клас, допълва изданието. 
Къпем се в над 400 язовира убийци - това показва проверка на  "Монитор". Изданието предупреждава, че 24-ма души са загинали във водата от началото на година, сред които и три деца. 

Курортите ни хит за руснаците, извежда начело вестник "Стандарт",  според когото популярността на родните курорти "сред братушките е скочила с 44% от края на юни".  От "Монитор" припомнят, че 24 плажа във Варненско остават без спасители това лято заради липса на концесионери.

Морбили убива делфините в Черно море, алармира "Труд". На мъртвите бозайници са се натъкнали туристи, като рибарите се кълнат, че не са виновни, четем на страниците на изданието. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна