Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С представянето на продукцията "Набуко"

Музиката на Верди ще огласи плевенския парк "Кайлъка" тази вечер

В Плевен след прекъсване от 28 години се възражда традицията за представяне на опера на открита сцена в летния театър "Кайлъка"

Със суперпродукцията „Набуко“ от Джузепе Верди тази вечер Плевенската филхармония ще закрие творческия сезон. Представлението е уникално с естествения декор на летния театър в парка „Кайлъка“. 


На сцената на летния театър в парк "Кайлъка" под диригенството на маестро Найден Тодоров се възстановява традицията на оперни спектакли на открито, допълва директорът на плевенската филхармония Любомир Даковски:


Действително ще бъде един мащабен и грандиозен спектакъл. Като изпълнители в главните роли съм поканил солисти, които пяха миналата година в постановката "Набуко" на Софийската опера пред "Александър Невски".

СнимкаНад двеста са участниците в постановката. Повече от 400 костюма ще сменят солисти и хористи от общинския хор "Гена Димитрова" и от Русенската опера. Осветлението е специално, подготвени са два огромни екрана за зрителите. Осигурен е безплатен транспорт до парк "Кайлъка".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна