Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп-младши е бил предупреден за опити на Русия да повлияе на изборите в САЩ

Доналд Тръмп-младши
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Синът на американския президент – Доналд Тръмп-младши, се е срещнал с руска адвокатка през 2016 г. и е бил наясно, че тя ще му предложи компрометираща информация за Хилари Клинтън заради усилията на руското правителство да подпомогне предизборната кампания на баща му Доналд Тръмп. Тръмп-младши е бил информиран в имейл, че материалите, с които Наталия Веселницкая разполага, са част от опитите на Кремъл да подпомогнат кандидатурата на баща му за американски президент. Това предаде вестник "Ню Йорк таймс", като се позова на трима души, запознати с имейла. Той е бил изпратен от медийния специалист Роб Голдстоун, който също така уредил срещата между Тръмп-младши и Веселницкая.

В неделя Доналд Тръмп-младши защити решението си да се види с руската адвокатка и обясни, че тя не е предоставила никаква смислена информация за Хилари Клинтън, която беше опонентът на Тръмп от Демократическата партия.

В момента както ФБР, така и Конгресът разследват предполагаемата руска намеса в президентските избори. Проверява се също дали сътрудници на президента Доналд Тръмп са заговорничили с руското правителство, за да повлияят на вота.

Москва отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна