Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Западният печат коментира последните развития около срещата между най-големия син на американския президент Доналд Тръмп и руска адвокатка.
Вестник Индипендънт акцентира върху това, че сенатската комисия по разузнаването е поискала да изслуша Доналд Тръмп-младши във връзка със срещата му с Наталия Веселницкая, за която се твърди, че е свързана с Кремъл.

Дейли телеграф, отбелязва, че твърденията за връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия са хвърлили сянка върху първите няколко месеца от управлението на американския президент.

Вашингтон пост коментира, че разкритията за проведената миналата година среща, на която, както се твърди, адвокатката предложила компрометиращи сведения за Хилари Клинтън, отново поставя правителството на президента в отбранителна позиция за отношенията му с Москва.

Евентуален конфликт между Русия и САЩ в киберпространството може да има фатални последици за целия свят, предупреждава пред вестник Известия Андрей Крутских, специален представител на президента Владимир Путин за международното сътрудничество в сферата на информационната сигурност.
Остава актуален въпросът за разработване на двустранно споразумение за предотвратяване на инциденти в киберпространството.
Ключовата дума тук е "предотвратяване", изтъква специалистът.

Русия и Саудитска Арабия обсъждат оръжейни сделки за 3,5 милиарда долара, информира вестник Комерсант.
Това е стойността на подписан от Москва и Рияд  предварителен договор за доставки на оръжия и техника, съобщи шефът на руската държавна корпорация "Ростех" Сергей Чемезов.
Саудитците поставиха условие, че договорът ще влезе в сила, ако им предоставим част от технологиите и започнем производство на територията на кралството, каза Чемезов.
Според него Русия обмисля какво точно да предостави на саудитците и "най-простото ще е да построи завод за стрелкови оръжия", уточнява всекидневникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна