Близо 100 модела спинъри са спрени от продажба у нас заради изисквания за безопасност

БГНЕС

97 модела от т. нар. "спинъри" са спрени от продажба в България, защото не отговарят на изискванията за безопасност, съобщиха от  Агенцията за метрологичен и технически надзор. 

За неизрядните продукти са съставени 66 акта на обща стойност над 50 000 лв.
 

Предлаганите на българския пазар играчки не съдържат олово и живак над допустимите граници, показва проверката.

Регистрирани са обаче редица други несъответствия с правилата, например липса на маркировка за съответствие със стандартите, на посочено наименование и адрес на вносителя или идентификация на продукта.

Още от категорията

Американските централи поискаха 3 месеца, за да се запознаят с параметрите за разваляне на договорите им

Двете американски централи от комплекса "Марица изток" са поискали три месеца, за да се запознаят с предложената от  Министерството на енергетиката методология за разваляне на дългосрочните им договори за изкупуване на ток. Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни: "Има методология, която е одобрена принципно от..

публикувано на 19.03.18 в 13:59

Сделката за ЧЕЗ и проектът за АЕЦ "Белене" през погледа на експерти

"Не беше казано кой знае какво по отношение на АЕЦ „Белене“. Китайски интерес имаше и преди 2 години, имаше и високопарни думи за милиарди евро инвестиции. За тези 24 месеца почти нищо не се случи". Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. Той допълни, че трябва да се гледа..

публикувано на 19.03.18 в 13:53

Евростат отчита свиване на строителството в ЕС през януари, но при солиден негов подем в рамките на България

Продукцията в строителния сектор на целия Европейски съюз и в частност на еврозоната се сви рязко в началото на настоящата година за пръв път от седем месеца насам, докато строителството в рамките на България отбеляза доста здрав отскок, показват последни данни на Евростат. Строителството в ЕС се сви през януари с цели 2,1% спрямо последния месеца..

публикувано на 19.03.18 в 13:25

Намаляване на износа на еврозоната в началото на годината в резултат на поскъпващото евро

Търговският излишък на еврозоната се сви през първия месец на настоящата година в резултат на намаляване на износа на стоки към останалия свят, показват данни на Евростат, които сякаш сигнализират, че поскъпването на еврото спрямо долара и останалите водещи валути може би в крайна сметка ще започне да се отразява негативно на икономическия..

публикувано на 19.03.18 в 12:54

Понижение на рублата заради напрежението между Москва и Запада и преди тазседмичното заседание на Фед

Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед на ескалиращото напрежение между Москва и Запада във връзка с атаката с нервнопаралитичен газ на бивш руски шпионин на британска земя. Негативно влияние оказва и факта, че рублата, подобно на другите валути на т.нар. "развиващи се пазари", губи позиции спрямо щатския долар преди важното..

публикувано на 19.03.18 в 12:03

И "Туитър" ще наложи забрана на рекламите за търговия с криптовалути

"Титуър" е поредната водеща социална интернет медия, която се подготвя да наложи забрана на рекламите, отнасящи се до търговията на криптовалути, съобщи в неделя британската телевизия Sky News. Според водещия британски ТВ канал, новата рекламна политика на Twitter, която ще бъде въведена след две седмици, се очаква да включва забрана на рекламите..

публикувано на 19.03.18 в 11:34

"Сосиете Женерал" се надява на скорошно постигане на решение по отношение на обвиненията на САЩ

Голямата френска банка "Сосиете Женерал" (Societe Generale) заяви в понеделник, че се надява "в рамките на следващите няколко седмици" да постигне споразумение с властите в САЩ относно продължаващото американско разследване за предполагаеми манипулации на лондонската междубанкова лихва Либор и разследване на транзакции, извършени от френския кредитори..

публикувано на 19.03.18 в 10:51