Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искам, 22 юли: Пуиг

БНР Новини
Мануел Пуиг
Снимка: Wikipedia
• „От всички писатели, които познавах, този, който изглеждаше най-малко заинтересуван от литературата, бе Мануел Пуиг – пише Марио Варгас Льоса в The New York Times. – Той никога не говореше за автори или книги, а когато литературната проблематика взимаше връх в разговора той се отегчаваше и сменяше темата.” И така Пуиг е бил странна птица – и като писател, и като личност. Критиката го възприема като попарт творец и като един от ключовите представители на постмодерното писане. Думата на деня е Пуиг.
• С Яра Бубнова – куратор и художествен критик, директор на Института за съвременно изкуство и заместник-директор на Националната галерия „Квадрат 500“ разговаряме за българските гласове „за“ и „против“ паметника „1300 години България“.
• За Св. равноапостолна мироносица Мария Магдалина и противоречията в изворите за нея, Албигойския кръстоносен поход, първото автомобилно състезание в историята, голямата любов на Едит Пиаф и любимия моделиер на Жаклин Бувие Кенеди Онасис говорим в Бележки върху календара, а музиката е от „Ю Ту“, „Мистерията на българските гласове“, „Кайзер Чийфс“, Дзукеро и Майлс Дейвис.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна