Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров поиска имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ

| обновено на 21.07.17 в 15:16
Снимка: БГНЕС

Десети депутатски имунитет поиска главният прокурор Сотир Цацаров. Той е на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов за натиск над бизнесмени и длъжности лица от Добрич, както и за злоупотреба с името на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. 

Сигнал от април тази година до прокуратурата и през юни до премиера са в основата на проверката, въз основа на която Цацаров иска имунитета на Мартинов. Установено е, че от 2012 година - на няколко пъти е упражнявал натиск над добрички месопроизводител. Четири пъти му е поискал по един тон луканка, твърдейки, че е за Бойко Борисов. Както уточни главният прокурор, нищо от това не е стигнало до премиера. Искал от него още да обзаведе офиса на ГЕРБ в града, но мебелите отишли в личния му офис. 

Има данни, че Мартинов е заплашвал местни служители на МВР и се опитал да окаже натиск над добричкия окръжен прокурор. Държал се като човек, от когото зависи всичко в града, разказа Обвинител номер едно, който уточни, че ако получи имунитета на депутата, срещу него веднага ще бъде образувано досъдебно производство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна