Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамян Игнатов: Дейвид има шанс за поне два финала в Унгария

Снимка: БГНЕС

37 млади спортисти ще участват във второто издание на  Европейския олимпийски фестивал, който ще се проведе от 23 до 29 юли в унгарския град Гьор. Програмата на надпреварата ще включва 10 вида спорт, а България ще бъде представена в 6 от тях.

Най-многобройни са групите на лекоатлети и джудисти с по 10 състезатели, а спортната гимнастика изпраща 6-ма представители. Най-големите ни надежди са свързани с участието на Дейвид Хъдълстоун.

Конкуренцията не я познаваме. Знаем, че ще участват 30 отбора. Аз много ще се радвам, ако се намерим в златната среда – 15-то място. Добра подготовка проведохме. Момчетата се справиха със задачите, които им бяха поставени. Специално за Дейвид, той беше доста контузен преди месец. Проблеми с китките, с раменете. Сега е в добра кондиция. Направихме две контролни, много добри. Превъзходно играха. Надявам се там така да продължат нещата. Мисля, че Дейвид има шансове поне за два финала – в многобоя или на уред. Не мога да кажа, че тръгваме за медал на 100 процента, но мисля, че едно 80 процента има шанс за това, заяви личният треньор Дамян Игнатов.

Имам болки тук-там, но това не ме спира да натискам. Не мисля, че ще бъде голям проблем. Подготовката беше успешна. Нямаме закъсвания на важните контролни. Който и уред да пипнеш е сигурен, ще го изиграя без проблем. Многобойче съм. Всеки уред ми е любим, сподели специално за предаването „На финала“ самият Дейвид Хъдълстоун.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна