Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров: Твърденията на ЦРУ, че Русия се е месила в изборите в САЩ повече от осем години, минават границите на разумното

Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Твърденията на директора на ЦРУ Майкъл Помпео, че Русия се е месила в изборите в Съединените щати в течение на повече от осем години, минават границите на разумното, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред американския телевизионен канал "Ен Би Си нюз".

Да се твърди, че сме се месили в американските избори през 2008-а и 2012-а означава, че президентът Барак Обама дължи на нас победите си, каза още той. А в отговор на въпрос колко пъти са се срещали всъщност президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп на срещата на Г-20 в Хамбург Лавров се пошегува:

Може би са отишли до тоалетната заедно и това е била четвъртата им среща. Както когато родителите водят децата си на детска градина - те неминуемо се смесват. Може да са се срещали и много повече от три пъти.

Днес говорителят на Белия дом Шон Спайсър подаде оставка. А руският президент Владимир Путин обеща да не променя конституцията с цел да продължи да управлява неопределено време. Путин каза още, че не е решил дали да се кандидатира за четвърти мандат идната пролет.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени