Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци се събраха, за да почистят парка около спирка "Вишнева"

| обновено на 22.07.17 в 12:21
Изгоря покривът на емблематичната за столичани спирка „Вишнева” в София
Снимка: БГНЕС

След пожара на емблематичната спирка на софийския градски транспорт "Вишнева", доброволци се събраха, за да почистят перона и близката гора. Около 30 души дойдоха след призива да се помогне за възстановяване на района.Общината също се ангажира за поддръжката на живописната станция.

Сред участниците в събитието имаше хора от всички възрасти, но най много бяха младежите:

Живея в квартал "Лозенец", откакто се помня и за мен тази спирка е символ на моето детство, защото много често минавам през нея, много ми харесва самото място и искам самата градинка да е почистена, за да може децата да си играят в нея, а не да бъде запустяла, да се събират клошари, да се цапа и затова се включих в тази инициатива.

Аз съм тук, защото смятам, че градът трябва да бъде чист и ако ние гражданите не даваме пример, как после може да искаме от институциите да правят нещо.

Аз съм художник и много болезнено приемам рушенето на всички стари сгради. Не може това нещо с са клошарите да го има. Тази прекрасна градинка я направиха окупирана, "Попа", "Седмочисленици", майките с деца няма къде и как да разхождат децата си сред лежащи пияни. Нещо трябва да се измисли.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна