Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ - Варна избра нов председател на организацията след кончината на предишния

Снимка: БГНЕС

Членовете на партия АБВ във Варна избраха на извънредна конференция доц. Георги Кючуков за председател на организацията. Изборът се наложи поради смъртта на предишния председател. Председателят на АБВ Константин Проданов коментира ситуацията в страната и заяви, че въпреки привидното спокойствие, хората живеят зле и "не е далече моментът, в който заради социалното неравенство ще избухнат масови протести" :

На повърхността нещата изглеждат спокойни, но малко трябва, за да пламне искрата. Като излезем извън 2-3 анклава – София , Пловдив, Варна – социалното неравенство и бедността е ужасяваща. По данни на синдикатите, 5 от 7 милиона  живеят в някакви материални лишения, а може би 1.5 милиона и повече живеят в крайна бедност. 

Това не е страната, която очевидно виждат управляващите, но от лимузините на НСО, през затъмнените прозорци, очевидно не се вижда много добре. Не знам още колко дълго време с пушеци и огледала, с медиен PR  може да се управлява държавата.

Кондицията на партийните структури в страната е добра, доказателство за което е и това, че във време на отпуски, конференцията във Варна е събрала кворум, обяви още той.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна