Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин ще играе за „Лийдс“

Кун Теменужков
Снимка: Спортал

Българският юношески национал Джошкун Теменужков Михайлов, известен като Кун Теменужков, ще продължи кариерата си в Англия, след като преминава в „Лийдс“. Михайлов, роден през 2000 г. в София, разтрогна договора си с „Барселона“ и се присъедини към славния някога клуб, който сега играе във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип.

17-годишният Кун Теменужков се присъединява към отбора до 23 години на „Лийдс“, а при добри изяви ще бъде изпратен и при мъжете. Самият Кун обяснил пред свои съотборници от националния отбор, че се маха от „Барселона“ заради липса на достатъчно шансове да играе. Сега обаче се надява на стадион "Еланд Роуд" да получава повече шансове за изява.

„Добре дошъл на 17-годишния нападател Кун Теменужков, който се присъединява към отбора ни до 23 години от Академията на „Барселона“,“ пише в тиутър профила на младежката академия на „Лийдс“.

Теменужков е минал и през по-скромни отбори като „Леида“, „Бордета“ и „Фража“. За всички юношески национални отбори е изиграл 9 мача и е вкарал 3 гола.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна