Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи и пожарникари спасиха заблудили се в планината деца

| обновено на 25.07.17 в 12:00
Снимка: БГНЕС

Десет деца на възраст от 7 до 10 години от град Септември и тяхната придружителка бяха изведени на безопасно място от полицаи и пожарникари, след като се заблудили и попаднали в дере без изход в планината, в района на септемврийското село Варвара.

Групата деца е от София и е на лагер във Варвара. По инициатива на учителката им вчера са направили планински преход до местността Равно боре. На връщане обаче са загубили пътя. След дълго лутане около 20 часа и 30 минути се отзовали в дере в близост до река Чепинска и така попаднали в капан. Учителката сигнализирала на тел 112.  Веднага бил сформиран екип от пожарникари и полицаи от Септември, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

Децата са открити във въпросното дере в близост до коритото на река Чепинска. По това време реката се оказва доста пълноводна и така един колега от противопожарният участък – на 31 години, съвместно с другите колеги, с помощта на въжетата, пренася на гръб всяко едно от 10-те деца на отсрещния бряг, след което са извадени от дерето и са транспортирани до село Варвара.

Децата в момента се чувстват добре.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени